előadásokat tartanak

2019.07.18. 10:00

A vakációs veszélyekre is figyelmeztetnek

Az egyenruhások bűn- és baleset-megelőzési előadásokkal, ügyességi vetélkedőkkel, játékos foglalkozásokkal színesítik a gyermekek mindennapjait.

duol.hu

A fehérvári iskolásoknak rendezett táborban a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési munkatársai 2019. július 1. és 2019. augusztus 9. között minden csütörtökön meglátogatják a gyermekeket. A rendőrök hasznos bűnmegelőzési tanácsokat adnak a fiataloknak, és a biztonságos közlekedésüket szolgáló kerékpáros ügyességi versenyt rendeznek számukra, amely foglalkozáson keresztül nemcsak a kerékpáros, de a gyalogos közlekedésre vonatkozó szabályokat is ismertetik a táborozókkal. A vetélkedő legjobbjai hetente ajándékokat kapnak. A táborozók játékos felvilágosításban részesülnek a nyári szünidőben rájuk leselkedő veszélyekkel, a 112-es segélyhívó alkalmazásával kapcsolatban.

A közlekedésről is beszélgettek
Fotó: police.hu/illusztráció

A rendőrök a többi között az alábbi tanácsokkal látják el a kisdiákokat:

A gyerekek biztosan tudják szüleik nevét, telefonszámát, pontos lakcímüket. Soha ne szálljanak be ismeretlen autójába, ne bízzanak meg idegenekben, és velük ne menjenek el sehová, még útbaigazítás céljából sem! Ha egyedül vannak otthon, idegennek soha ne nyissanak ajtót! Ismeretlen személytől soha ne fogadjanak el semmit! A világhálót kezeljék nagy elővigyázatossággal, amit azon keresztül megosztanak, az teljesen soha nem törölhető onnan! Ha ismeretlen online felveszi velük a kapcsolatot, kérjék ki szüleik véleményét azzal kapcsolatban! Az úttesten mindig a zebrán keljenek át, előtte nézzenek körbe, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni. Ügyeljenek arra, hogy kerékpárral, gördeszkával, vagy akár gyalogosan is, testi épségük és biztonságuk érdekében legyenek láthatók. Korlátozott látási viszonyok között láthatósági mellény vagy fényvisszaverő eszközök használata javasolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában