Jégkorong

2015.02.23. 21:16

Az utolsó esélyhez

Talán még nincs itt az ideje ennek a jegyzetnek, hiszen még nem dőlt el a jégkorongozók MOL Ligájában a Dab.Docler – Érsekújvár párharc.

Agárdy Csaba

Az persze tény, hogy négy meccs után 3-1-re a felvidékiek vezetnek, vagyis az Acélbikák már nem hibázhatnak az egyik fél négy győzelméig tartó csatájában. Nem szeretnék ördögöt festeni a falra, de az eddigiek alapján nem tűnik túl valószínűnek, hogy zsinórban három mérkőzést megnyer a DAB. Vagyis elképzelhető, hogy a kétszeres ligagyőztes dunaújvárosiak akárcsak tavaly, az idén is lemaradnak a fináléról.

A legnagyobb baj az, hogy a csapat nem is bántható. Az eddigi négy mérkőzésen összességében jobban játszott, mint ellenfele, a látottak alapján az sem lenne meglepetés, ha 4-0-ra behúzták volna az Acélbikák a párharcot, mint ahogy tették a másik ágon a Miskolci Jegesmedvék a Brassó ellen. De látottak ide, látottak oda, valami nincs rendben a csapat körül. Persze az írásunk nem a szezon értékeléséről szól, hanem arról, hogy feltámadnak-e a dunaújvárosiak és képesek-e arra, amire az érsek-újváriak: ők is zsinórban három mérkőzést nyernek és bekerülnek a liga döntőjébe. Más esélyük ugyanis már nincs.

A négy mérkőzésből hármat láttam, így talán nem kockáztatok azzal, ha kijelentem: a DAB a jobb csapat. Viszont a dunaújvárosiaknál valami nem működik. Elég csak abból kiindulni, hogy az érsekújvári két mérkőzés előtt Donald MacLean, a dunaújvárosiak edzője azt mondta, legutoljára a Medvescsak Zágráb KHL-es csapatának edzőjeként készült fel úgy egy találkozóra, mint tette most a DAB edzőjeként. Ebből a mérkőzéseken látottak alapján arra lehet következtetni, vagy ő videózott rosszul, vagy a játékosok nem tartották be megfelelően az utasításokat. Mindkettő nagy hiba.

De ne szakmázzunk, nézzük csak azt, hogy az Érsekújvár remek játékosa, Marek Uram hét pontot szerzett a négy mérkőzésen, miközben mindenki tudja, hogy őt ki kell kapcsolni a játékból. Talán nem ördögtől való visszatérni ahhoz a taktikához, amikor Vladimír Matejov utasítására az akkor az Újpestben szereplő Ladányit Szilassy Zoltán még a zuhanyzóba is elkísérte. Lehet, hogy nem ez volt az évszázad legszebb edzői húzása és nem ez a feladat egy játékos álma, de hogy célravezető volt, az bizonyos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!