kedd éjfélig

2021.05.18. 07:00

Zivatar,szél,eső – erre figyelmeztet az OMSZ

Az OMSZ (Országos Meteorológiai Szolgálat) előrejelzése szerint, ne számítsunk kirándulóidőre a hét elején

duol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Petr Malyshev

Frissítés – Marad a szél

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.05.18. kedd éjfélig

Az északnyugati, nyugati szelet a délelőtti, déli órákig nagy területen kísérhetik viharos széllökések. Köztük a legerősebbek meghaladhatják a 70 km/h-t (a magasabb helyeken akár a 80-90 km/h-t is).

A délután második felétől kezdve a nyugati, délnyugati megyékben van esély zivatarok kialakulására, amelyeket lokálisan intenzív csapadék (10-20 mm), viharos széllökés (~ 60-70 km/h) és jégeső kísérhet.

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.


A szervezet honlapja szerint hétfőn egy nyugat, délnyugat felől kelet, északkelet felé vonuló csapadékzónához társulva több helyen várható 15-20 mm-t elérő, illetve meghaladó mennyiségű eső. A nap első felében az eső, zápor mellett helyenként zivatar sem kizárt.

Ilyen idő vár ránk

Nagyjából a déli óráktól kezdődően egyre több zivatar kialakulására lehet számítani, a déli, délkeleti megyékben heves zivatarok is előfordulhatnak. Az intenzívebb gócokat rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék (> 10-20 mm), jégeső és viharos (ált. 60-80 km/h) széllökés kísérheti. Estére a zivataros csapadékgócok a keleti, északkeleti országrészre korlátozódnak.

Az északnyugatira forduló szél a nap első felében a Dunántúlon, majd délutánra a középső országrészben is több helyen viharossá (ált. 60-70, néhol >70 km/h) fokozódik.

Forrás:met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!