Hírek

2017.05.20. 05:59

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben.”

István óriási fazon. Olyan levelet írt, amelyet csodálkozva, csodálattal olvastam. Mekkora küzdelem az övé, micsoda erő és hit van benne. Olyan, amelyre csak a legnagyobbak képesek. Mindeközben példát mutat valamennyiünknek: hittel élőknek és fanyalgóknak egyaránt.

Várkonyi Zsolt

Levelében azt írja: „tudom milyen érzés az, amikor szembesítik a beteget a rákkal, tudom milyen érzés az, amikor lemondanak a betegről az orvosok, de azt is tudom milyen érzés, amikor a gyógyulás útjára lép a beteg, amikor már azt mondják neki az orvosai, hogy – igen, meggyógyulhat."

Olvassák el az egész levelet! Megejtően nyílt, őszinte és tiszta beszéd. Segítsük őt továbbra is, mert aki még a saját nehéz helyzetében is a kezét nyújtja másokért, ott ez nem lehet kérdés!

Pecsét István levelének szövege:

Ha egyszer könyvet írok, az alábbi sorok talán szerepelni fognak benne, de ha egyszer könyvet írok a címe az lészen, hogy „Kínából jöttem, mesterségem címere: Gyógyult bányamérnök”
az alcíme pedig az lészen: „Még visszatérek”

Miért ez lészen a könyvemnek a címe?
Ígérem a levél tartalmából ki fog derülni az olvasónak!

Anamnézis:

A vena cava inferior, és a vena portae beszájadzásánál található az a primer áttét, melyet 2015-ben 25 napig (hétfőtől-péntekig) folyamatosan sugaraztak 45 Gy összdózisban, mely beavatkozások végén a mellékhatások annyira felerősödtek, hogy azt már nem neveztem életnek magamra nézve, csak létezésnek hívtam e földi világban.

Ezen beavatkozások eredményességet rá három hónapra tudták csak ellenőrizni MRI-vel, a "kiosztott" sugárdózis miatt, és azért nem PET/CT-vel, mert az egészségügyi ellátórendszer a cholangiocarcinoma vizsgálatát nem támogatja, indoklásuk szerint nem sikeresen gyógykezelhető ráktípusról van szó.

A kontrollvizsgálat eredménye kimutatta, hogy a több mint 2,0 cm-es daganat 2-3 millimétert "zsugorodott", valamint a transzplantált májam jobb lebenye szórt sugarat kapott, melynek következménye lett az inhomogenitás, valamint a beszűkült, összeégett területek a májkapu-főgyűjtőérnél.

Ezek után leástam magamba, és megkérdeztem magamtól, hogy ki akarok lenni, az aki ezeknek a kezébe adja az életét, vagy a saját magaméba, és az Úr kezébe teszem.

Számomra egyértelmű volt a döntés, hogy a saját utamat követem, szembemenve az összes orvosommal, megszegve az ő szabályaikat.

Mert azok, az ő reguláik voltak, nem az enyémek, és nem tekintettem magamra nézve kötelező érvényűnek, és ez igazán boldoggá tett, mert figyelmen kívül hagytam az általuk felállított korlátokat, viszont így a perifériára, félperifériára kerültem, ahol már nem kaptam „támogatást”, és szinte minden orvos azt mondta, hogy nem fog sikerülni az, amit külföldön szeretnék.

Én nem hallgattam ezekre a hangokra, mert meg voltam róla győződve, hogy győzni fogok, és nem érdekelt, hogy ki mit gondolt, mert ez az én keresztem, mely kereszt mellé az Úr erőt is adott.

Nem féltem a kudarcoktól, melyek a félig sikeres daganat eltávolító műtétet, a sikertelen sugárterápiát, illetve a sikertelen gyógyszerterápiát foglalták magukba.

Ha valami segített nekem az a kudarc volt, mert nem hagyhattam, hogy a kudarc, vagy a félelem az utamba álljon, nem retteghettem a döntéshozástól, mert különben már nem élnék, ha hallgattam volna azokra is, akik azt mondták, hogy friss májtranszplantáltként, nem létező immunrendszerrel ez nem sikerülhet, mint mondták háborúba megyek, de nem győzelembe.

Az adománygyűjtést megelőzően is szinte mindenkitől azt hallottam, hogy „sok pénz”, „nem fog összejönni”, „Kínában csak a gyógyfüveket ismerik” – ezért nem akartam olyan lenni, mint mindenki más, akik elkerülik a nehézségeket.

Én nem hallgattam ezekre a hangokra, és hozzájuk tartozó szűk látókörű emberekre, mert ugyanazt láttam rajtuk, mint azon orvosaimon, akik lemondtak rólam.

Természetesen azóta mindannyian tudjuk, hogy belevágtam az adománygyűjtésbe, sikerült nagyon jó embereket az ügyem mellé megtalálni, akik nélkül ez a hatalmas összefogás nem valósulhatott volna meg. Örök Hálám nekik, Dunaújvárostól - Miskolcon át - New Jersey-ig - Guangzhou-val bezárólagosan.

Mindig magamra hallgattam, ettől jutottam tovább, ha hallgattam volna a hitetlenkedőkre, akkor nem mentem volna Kínába, de Hittem magamban, hogy – igen, sikerülni fog, nem győzhet a fájdalom, ezért az életemet az Úr kezébe adtam, akitől a szívemet és a lelkemet kaptam.

Megtettem, és jöttek a sikerek Kínában, ugyanis a vena cava inferior felső rekeszében, az akkor megtalálható daganat esetében Brachyterápiát alkalmaztak, vagyis az én esetemben 10 db jód 125-ös izotóp titánkapszulát ültettek be, mely egy kapszulának a mérete, egy rotring ceruzának a végével feleltethető meg.

A kapszulák beültetését egy orvosi robot végezte el, mely kiszámolta a daganat területét, és a megfelelő irányokba állította őket, ugyanis számolnia kellett még a kiérkező gamma sugarak távozásával is a szervezetből. Ezen okok miatt is kellett fél évig ólommellényt hordanom, a hozzátartozó nyakprotektorral együtt.

Nálunk, vagy az Európai Unióban, ezen kapszulák technológiája "gyerekcipőben" jár, ugyanis ha korlátozottan alkalmazzák is, csak alfa, és béta sugárzást bocsájtanak ki, mely sugarak, legyünk őszinték, hogyan képesek egy daganatot megállítani, míg az utóbbi technológia esetében egy vékony fadarab már felfogja a részecskéket, míg az előbbi esetében egy darab papírlap is elég.
A gamma sugaras technológiát évtizedek óta használják az Egyesült Államokban, és Kínában.

Magyarországon az ezt követően elvégzett képalkotói vizsgálatokból egyértelműen kiderült, melyeket 2017. márciusa és áprilisa között végeztek el, hogy a Vena Cave Inferior felső rekeszében a 2,5 cm-es áttét teljesen eltűnt.

A magyar orvosaim sikeresnek nyilvánították a beavatkozást!

Természetesen az orvosaimnak szívesen beszámoltam a Brachyterápia technológiájáról, melyről hoztam Haza nekik ismeretanyagokat angol nyelven, melyet tisztelettel megköszöntek, és elfogadtak.

Továbbá a vena cava inferior, és a vena portae beszájadzásánál található áttét esetében hat alkalmas NK terápiát irányoztak elő, melynek során a vérből kiválasztásra került fehérvérsejtekből kinyerik az NK receptorokat, hogy közel két hét alatt a több százszorosára növeljék őket.

Az orvoslásban, és a rák gyógyításban már elfogadott mindaz, hogy az NK (Natural Killer) sejtek tudnak harcolni leginkább a tumor ellen, csak nagyon kevés áll belőle rendelkezésre az emberi szervezetben.

Természetesen, hogy egyértelmű is legyen, egy öt egységből álló NK hadsereg nem tud harcolni a harminc egységből álló tumor hadsereg ellen, ezért laboratóriumi körülmények között, abból az öt egységből álló NK seregből, több százszoros hadsereg lesz, melyek már képesek harcolni a daganat ellen.

Az én esetemben az NK (Natural Killer) terápia a Fuda Cancer Hospital Intézményében külön kihívást jelentett, ugyanis még nem végezték el a beavatkozást májtranszplantáción átesett betegen, így én voltam az első a Guangzhou-i intézményben, ezért tájékoztattak, hogy olyan gyorsan kilökődhet a májam, hogy nem fogják tudni megmenteni az életemet, belehalhatok a kezelésbe.

Éreztem, hogy mennyire gyarló, és meddő bármi szó, mely megkísérelné enyhíteni a fájdalmamat ebben a szörnyű csapásban. Ezért, akkor már tudtam, hogy készen kell állnom arra, ha elfogadom a terápiát, lehet, hogy többet már nem kelek föl, és nem tudok elbúcsúzni a szeretteimtől, a barátaimtól.

Ennek okán is, egy nap gondolkodási időt kértem az orvosoktól, és ők azzal az információval engedtek el az utamra, ha bevállalom, akkor a költségek 25%-át kell kifizetni.

Másnap reggel odamentem az orvosokhoz, és aláírtam a beleegyező nyilatkozatot, hogy vállalom a gyógykezelést. Az orvosok ledöbbentek, mert én voltam az első beteg, aki aláírta ezt a dokumentumot, ráadásul külföldiként.

Ezt követően megkezdték az NK (Natural Killer) sejtek szétválasztását, sokszorosítását, centrifugálását, majd ezek végeztével a második héten, már meghozták az NK infúziót, melyet egy a jobb alkaromba elhelyezett PICC cső segítségével juttatták el az NK sejteket a Vena Cave Inferior-ba.

Végig ébren maradtam Hál Isten, lefolyt az infúzió gond nélkül, túléltem az estét, másnap újra megláttam a napot, ami csodálatos érzés volt, és Hálás vagyok a Mennyei Atyának, hogy azóta is elhozza nekem azt a bizonyos napot.

Nálunk, vagy az Európai Unióban, ezen NK (Natural Killer) terápiás beavatkozásokat egyáltalán nem alkalmazzák, jelenleg tiltják őket. Az NK terápia technológiáját az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és Szingapúrban alkalmazzák.

Magyarországon az ezt követően elvégzett képalkotói vizsgálatokból egyértelműen kiderült, melyeket 2017. márciusa és áprilisa között végeztek el, hogy a Vena Cave Inferior és a vena portae beszájadzásánál található áttét a 2,5 cm-ről 0,9 cm és 1,0 cm közé zsugorodott.

A magyar orvosaim sikeresnek nyilvánították a beavatkozást!

Természetesen az orvosaimnak szívesen beszámoltam az NK (Natural Killer) terápia technológiájáról, melyről hoztam Haza nekik ismeretanyagokat angol nyelven, melyet tisztelettel megköszöntek, és elfogadtak.

Összehasonlításképpen az NK (Natural Killer) terápiát a célzott sugárkezeléssel, mely két technológia esetén már egyértelműen látszanak a különbségek, míg az utóbbi technológia egy VHS kazetta, melyet újra és újra le akarnak játszani a betegeknek, addig az NK terápia elhozta a DVD korszakot.

Csak azért nem írtam BLU-RAY hordozót, mert jelenleg még 2 hét kell az NK sejtek kitenyésztésére, ezért ha ezt az időtartamot le tudják vinni először 1 hét alá, majd onnan 2 - 3 napra, és ezekkel párhuzamosan csökkenteni tudják a hatalmas költségeket, onnantól kezdve új időszámítás kezdődik a rákgyógyításban.

Kinyílt résnyire az ajtó, már csak erősen kell tartani, majd bemenni rajta!

Ugyanis, most muszáj kitennem a "felkiáltójelet", hogy senki ne higgye azt, egy percre se, hogy a sugárterápiával megnyomorított Európa, benne Magyarországgal, hogy könnyen át fogja adni a helyét, ugyanis már az többet mond el a jelenlegi NK terápiáról, hogy magasabb szinten van az őssejtes beültetésnél is.

Kínában NK terápiával folytatom a beavatkozást, melyet tavaly az öt hónapos beavatkozásokat követően meg kellett szakítanom a transzplantált májnál fellépő kilökődési zavarok miatt, mely nem a Kínában elvégzett orvosi beavatkozások következménye, ugyanis antitesteket egyik beavatkozás sem tartalmazott.

A háttérben melyet minden transzplantált tud, hogy az immunszupresszánsok ellenére is támadja az immunrendszer az „idegen testet”, mert tudja, hogy az nem velünk született.

Hitem továbbra is töretlen, nem akarok megrogyni a rám mért kereszt súlya alatt, mert a történetem már rajtam is túlmutat, ugyanis a már fentebb említett onkológusok egymástól függetlenül sikeresnek nyilvánította a kínai gyógykezelést.

A két onkológus két külön intézetnek a vezető Főorvosa, akik közül az egyik még 2015-ben befogadta a papírjaimat, miután három onkológia centrum lemondott egy 27 évesről, aki túlesett egy májtranszplantáción, aki megtanult újra járni, akiből megszámlálhatatlan cső lógott ki, mindezek után közölték velem, hogy az öt éves túlélesem esélye kevesebb, mint 3 százalék, ezért ekkor számomra már világossá vált, hogy az egészségügyben pszichopaták, és altruisták dolgoznak.

A pszichopata a hatalomért vállalja a gyógyítást, míg az altruista a gyógyításért vállalja a hatalmat.

Ekkor már Arany János örök érvényű megfogalmazása is formát öntött bennem, mely a pszichopatákban biztos nincs meg:

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben.”

Ennek okán leválasztottam magamról a pszichopata orvosokat, csak altruistákkal veszem magam körbe, akik a fizikai gyógyításom mellett, lelkileg is támaszt nyújtanak, és mindemellett átérzik a küzdelmemet.
Őket maximálisan tisztelem!

A gondolatspirálon kicsit visszatekintve, végül bekerültem az állami onkológiai rendszerbe.
Valamint a második Főorvosom később azaz orvos lett, akit én kutattam föl, és fogadtam meg a magas szintű ázsiai reputációja miatt.

A sikeresnek nyilvánított kínai beavatkozásokról szóló dokumentumokat saját elhatározásból beadtam az Országos Egészségügyi Pénztárba (új nevén Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő), hogy állásfoglalást kérjek az ottani orvosi bizottságtól is, de ezen kínai dokumentumok mellé, melyeket hivatalosan orvosi szakfordítókkal is lefordíttattam, csatoltam melléjük a hazai ellátórendszer kontrollvizsgálatait a PET/CT-ről, az MRI vizsgálatról, valamint az onkológusaim által leírt sikeres gyógykezelésről szóló dokumentációkat.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő határozata a napokban érkezett meg, melyben leírják, hogy én vagyok az első magyar beteg, aki hivatalos úton ugyan megjárta a Fuda Cancer Hospital Intézményét, de minden előzetes magyar orvosi támogatás nélkül, ezért ők sem tudnak támogatni.

A határozatban még recipriálják, hogy gratulálnak az eredményekhez, sikeresnek nyilvánítják a kínai gyógykezelésemet.

A határozat kézhezvételétől nem telt el sok idő, mikor telefonon megkeresett a NEAK egyik képviselője, és az élőszavas gratulációja után, megköszönte azt is, hogy a rendelkezésükre bocsájtottam, ezen orvosi dokumentumokat, majd megkérdezte, hogy mi a célom a továbbiakban?

Elmondtam a hölgynek, hogy az egy megmaradt egy centis tumort is el szeretném tüntetni végleg, ezért hamarosan visszautazok Kínába, hogy befejezzem a gyógykezelést.

Továbbá tájékoztattam a képviselőnőt azon szándékaimról is, hogy a gyógyulásomat követően, vagyis miután Hazajöttem Kínából szeretném az összes dokumentumot leadni a NEAK Nemzetközi Főosztályára, és kezdeményezni a Fuda Cancer Hospital felvételét a Magyarországon is támogatott külföldi kórházak közé.

Ugyanis olyan esetekben, ha egy magyar betegnek itthon elfogynak a lehetőségei a hazai ellátórendszerben, akkor az orvosa, vagy jelen esetben maga a beteg is kérvényezheti külföldi gyógykezelését, azon korházakba, melyeket támogat a NEAK teljes előfinanszírozásban, lefordítva mind a gyógykezelést, mind pedig az utazást.

Ezen kórházak az Európai Unióban, és az Egyesült Államokban találhatók meg, Ázsia országaival tudomásom szerint, nincsenek ilyen kétoldalú szerződések, ugyanis ezen országok besorolása még mindig a harmadik országok csoportjába tartozik, melyen a Fuda Cancer Hospital esetében változtatni szeretnék.

A Fuda Cancer Hospital testvérkórháza az amerikai Michigan-ben található meg, valamint az Amerikai Egyesült Államok orvosi szövetségének a teljes akkreditációjával is bír, de az talán többet mond el, hogy a kinttartózkodásom alatt, az angol királyi ház egyik családtagja is ott volt, és egy előadás keretében elmondta az ott elvégzett csodálatos gyógyulásának a történetét.

Ezért célul tűztem ki magam előtt, hogy a Fuda Cancer Hospital is legyen hozzáférhető a magyar betegek számára, aminek költségei, teljes egészében előfinanszírozásban kell megtörténnie.

A NEAK képviselőjének a válasza számomra kifordította a világot a sarkából, ugyanis ha a következő kínai gyógykezelésem is sikeres lesz, elindíthatjuk azt a folyamatot, melynek során már a Fuda Cancer Hospital is a választható kórházak közé kerülhet, de ennek az a feltétele, hogy a megmaradt 1 cm-es tumor is tűnjön el a szervezetből, ugyanis azon elért eredményekre már, az a végső döntéshozói bizottság sem tudna nemet mondani, akik a hazai ellátórendszer legmagasabb képviselői, amelyben a kontrollvizsgálatok „megszületnek”.

Személyes véleményem szerint nem is akarnak, mert a megküldött határozatukból egyértelműen kiolvasható, hogy támogatnak, ugyanis egy olyan piac nyílhat meg a betegek előtt, mely akár megduplázhatja a daganatos megbetegedések kezelési technológiáját.

Számokban ez úgy néz ki jelenleg, hogy a magyar egészségügyi rendszerben a daganatos megbetegedésekre négy főopció létezik, a kisebbek ezen mellékhatásait csökkentik.

Ezen főirányok a kemoterápia, a sugárkezelés, a műtét, valamint a gyógyszeres kezelés.

Mint az én esetemben, a fentebb lehetőségeket, mind kimerítettem, ugyanis kemoterápiát a daganat rezisztenciája miatt, nem kaphattam meg, illetve a transzplantált májam esetében a májkóma veszélye is erős rizikófaktor volt, de az orvosaim mégis szerették volna, ezek ellenére a kemoterápiát, amit én határozottan visszautasítottam, az előbbiekre való hivatkozásom alapjául.

Az orvosaim elfogadták az érveimet a kemoterápia ellen.

A műtétet még a kemoterápia „lehetősége” előtt, első beavatkozásként letudtam, de mint az később a teljes hasi felnyitásomnál kiderült, hogy az áttétes nyirokcsomó a vénában található meg, így nem eltávolítható, ezért a környékéről, amit tudtak a malignitás veszélye miatt kiszedtek.

Továbbá egy második műtétre is sor kerül volna azután, hogy megjelent a második áttét a Vena Cave Inferior felső rekeszében, de elutasítottam a szív jobb pitvarának veszélyeztetése, és a tüdőszövet közelsége miatt.

Helyette a Brachyterápiát választottam már Kínában.

Az első megvalósult műtétet követően következett a sugárkezelés, melybe beleegyeztem a további áttétek megakadályozása céljából, melyet már tudunk, hogy részleges eredményt hozott.

Végezetül pedig a gyógyszeres kezelés, mely a cholangiocarcinoma esetében nem létezik, de ha lenne is rá gyógyszerkészítmény az orvosi piacon, akkor sem kaphatnám meg a májtranszplantáció végett.

Ilyen esetekben még egy út kínálkozik, ami a saját példámon keresztül tudok elmondani, egy esetleges németországi Proton beam terápia, melyet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az esetemben teljesen előfinanszírozott volna, de az orvosaim egyértelműen elmondták, hogy nem fog működni, mert még kiforratlan a technológiája, inkább tesztüzemben működik.

Természetesen, hogy egyértelmű is legyen, úgy kell elképzelni ezt a technológiai rendszert, melybe kényelmesen elhelyezkedünk, majd egy robot kar egy „ecset” használatával munkába áll, melynek a vászna a daganat, és hozzá a festék a proton sugarak.
Ezen proton sugarak a „festés” során leesnek a „vászonról” nem maradnak meg a helyükön, ezért írtam meg fentebb, hogy még el kell telnie több időnek, mire ez a technológia használható lesz, ezért határozottan visszautasítottam ezt a fajta eljárást is.

Ezen technológiák mellé jöhetne be a magyar betegek számára, azon kínai gyógykezelések sora, amelyek a jód magos Brachyterápia, az NK (Natural Killer) terápia, a nanokés technológiája, és a kriósebészet.

A krioabláció egy fontos módszere a tumor eltávolításának. A tumort fagyasztásos, és felolvasztásos ciklusok váltakozásával pusztítja el. A krioabláció tumorromboló hatása a két fő mechanizmusának, az azonnali, és kései hatásának köszönhető. A mechanizmus azonnali hatása a fagyás, és olvadás pusztító hatása a sejtekre. Kései hatása a tumor mikrokeringésének elpusztítása, ami vaszkuláris pangást okozva hozzájárul a tumor szövetének pusztulásához.

Amint a hőmérséklet -40 °C a sejtekben jégtűk kezdenek el kialakulni. Ez a jelenség szinte biztos kiváltja a sejthalált. Krioabláció során a progresszív érrendszeri pangás egy esemény sorozatot indít el: az endothelium réteg elpusztul, ami pórusok kialakulásához vezet az érfalban, létrejön az intersticiális ödéma, trombocita aggregáció keletkezik, mikro rombuszok alakulnak ki, s végül érrendszeri gyulladás, és elzáródás következik.

Létrejött egy elméleti megállapítás is, miszerint a krioablació során a beteg immunrendszere riasztva lesz a tumor pusztulása által. Minden nyoma a daganatos szövetnek, vagy metasztázisnak, amely nem pusztult el a krioabláció során, el lesz távolítva az immunrendszer által.
Ez az immunrendszer úgynevezett "krioimmunológiai" válasza.

A nanokés biztosít egy minimális invazív lehetőséget az inoperábilis, vagy a nehezen megközelíthető tumorok esetében, beleértve a daganatok közelében található kritikus struktúráknál, és a nagyobb ereknél a szervezetben.

Ahelyett, hogy a nagy meleg, vagy hideg, ami károsíthatja a normál szomszédos szövetet, a nanokés rendszere elektromos áramot használ, hogy elpusztítsa a rákos daganatot.

Az elektromos impulzus mindegyik áramütés esetében, állandó nanométer méretű lyukat üt a tumorban.
Ezt a folyamatot, az úgynevezett visszafordíthatatlan elektroporáció (IRE) okozza, mely során a rákos sejtek kiegyensúlyozatlan állapotba kerülnek, mely kiváltja a sejt „öngyilkos halálát”, ily módon a daganat elpusztul.
Miután a tumor teljesen elhalt, az emberi szervezet természetes úton megszabadítja magát az elpusztult sejtektől, amelyek helyére egészséges sejtek épülnek be.

A nanokés lehet azon kezelési lehetőség a magyar betegek számára, akik nem „jelölhetőek” a hagyományos kezelésekre.

Ezen technológiák esetében úgy érzem, hogy alkalmassá kell tenni a magyar egészségügyi rendszerhez, „becsatornázni” az onkológiai centrumokhoz a Fuda Cancer Hospital által kínált további technológiákat.

Mert tudom milyen érzés az, amikor szembesítik a beteget a rákkal, tudom milyen érzés az, amikor lemondanak a betegről az orvosok, de azt is tudom milyen érzés, amikor a gyógyulás útjátra lép a beteg, amikor már azt mondják neki az orvosai, hogy – igen, meggyógyulhat.

Ezért tűztem a zászlómra ezt a harcot, mert az elmúlt évek vészterhes napjaiban, annyi szörnyűséget, bánatot, és tragédiát láttam, melyeket nem könnyű feldolgozni, máig velem van a legtöbb történet, ezért úgy érzem, hogy a honfitársaimért, kezet kell nyújtanom.

Tisztelettel: Pecsét István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!