Hírek

2013.04.19. 07:03

Halálos munkabaleset - Meghalt egy ember a tömörítőben

Az ISD Dunaferr Zrt. ércelőkészítő és darabosító üzemében (közismert nevén: a tömörítőben) halálos üzemi baleset történt 2013. április 19-én hajnalban.

Pekarek János

A cég közleménye szerint egy kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott ember hunyt el a helyszínen. A baleset kivizsgálását a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve a rendőrséggel együtt, szakértők bevonásával megkezdte.

Legfrissebb információink szerint az áldozat egy harmincöt éves férfi. A baleset maga kevéssel éjfél után, fél egykor történt. A fémipari elegy (gyakorlatilag az a tömörítvény, amelyet a ebben az üzemben készítenek elő a kohóba történő beadagoláshoz) eldugult egy adagoló tölcsérben. A későbbi áldozat híreink szerint lábbal próbálta megszüntetni az elakadást: az elegy ekkor beszakadt, a férfi az adagoló torokba zuhant, és az elegy nagy része, mintegy két méter magasságban ráömlött és betonkeménységben összetömörödött. A holttestet a vállalati és a városi tűzoltók szabadították ki, többórás munkával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!