Hírek

2017.04.29. 09:17

Kiengedték az előzetes letartóztatásból Gál Roland korábbi önkormányzati képviselőt

Lakhelyelhagyás terhe mellett a továbbiakban szabadlábon védekezhet Gál Roland volt önkormányzati képviselő, aki eddig előzetes letartóztatásban volt egy gyilkossági ügy harmadrendű vádlottjaként.

Szabó Szabolcs

Mint arról több ízben is beszámoltunk, 2013. május 1-jén gyilkolták meg Molnár Antal dunaföldvári vállalkozót, ebben az ügyben az ügyészség a harmadrendű vádlottat emberöléssel kapcsolatos bűnpártolással vádolta meg.  Gál Roland, meghatalmazott ügyvédje, dr. Unger Zsolt korábban a DH-nak úgy nyilatkozott: védence végig együttműködött a hatóságokkal, ám az ellene felhozott vádakat kategorikusan tagadja.

A gyilkossági ügy bírósági tárgyalása idén februárban kezdődött a Szekszárdi Törvényszéken. Az eddigi tárgyalási napokon dr. Unger Zsolt többször is indítványozta, hogy szüntessék meg védencével szemben az előzetes letartóztatást.

Szombat délelőtt  dr. Unger Zsolt a duol.hu-nak elmondta, mivel a bíróság úgy vélte további terhelő adatok, információk nem várhatóak védencével szemben az ügyben, így megszüntette vele szemben kényszerintézkedést. A lakhelyelhagyási tilalom pedig azt jelenti, hogy Gál Roland Dunaújváros közigazgatási területét nem hagyhatja le, de például munkát is vállalhat a kijelölt területen. A bírósági tárgyalás pedig június végén folytatódik  majd  a Szekszárdi Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!