Hírek

2017.03.26. 20:55

Letícia javára adakoztak

Dunaújváros - A széles körű összefogás részeként jótékonysági operettestet tartottak az MMK-ban Móna Jázmin Letícia javára. Az összefogás ezúttal is eredményes volt, kétszázötvenezer forint gyűlt össze.

Várkonyi Zsolt

Nagy sikerű operettgálát rendeztek pénteken este a Munkásművelődési Központban (MMK). A műsorvezetőnek felkért Sall Margit öt éve egy egészségnapi előadásán járt először a városban. A fellépő művészeket is ő hozta el a jótékonysági eseményre. A műsorban többek között fellépett: Buváry Lívia és Karányi Péter énekesek, Baranyi László színész, Szűcs Márta operaénekes, Juhász Margaréta nótaénekes, Solti János zenész és Osváth Magda. Eljött a soroksári Fedák Sári Színház több művésze, közöttük Sárkány Kristóf Krisztián igazgató, aki maga is fellépett az előadásban.

Az est szervezői, Lassingleitner Fruzsina és Sümegi Lajos együtt adták át Letícia édesanyjának, Kovács Viktóriának az est bevételét

Az estet a most négyéves Móna Jázmin Letícia gyógykezelésének támogatására szervezték, aki egészségesen született, ám élete első óráiban agyvérzést szenvedett. A kislány bécsi, őssejt-beültetésének anyagi támogatására Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő és Sümegi Lajos, az Aranydaru Nyugdíjas Egyesület vezetője szervezte meg a jótékonysági eseményt. Lassingleitner Fruzsina, aki egyben az est fővédnöke is volt, lapunknak elmondta: belépődíjakból 153 ezer forint jött össze, és itt adta át Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvodák intézményigazgatója is azt a több, mint 90 000 forintot, amelyet az óvodákban külön erre a célra gyűjtöttek. A négymillió forintos beavatkozáshoz eddig a támogatók jóvoltából, műanyagkupakok gyűjtéséből hárommillió háromszázhatvanötezer forint gyűlt össze. Péntekig nagyjából hatszázötvenezer forint hiányzott: az összegyűlt kétszázötvenezer forint ehhez képest viszonyítandó, tudtuk meg Letícia édesanyjától, Kovács Viktóriától, aki a kislánnyal természetesen ott volt a jótékonysági esten.

 

Az est kedvezményezettei eredetileg Letícia és az egyik fellépő, Görög Hajnalka operetténekesnő együtt lettek volna, ám az énekesnő egy héttel ezelőtt kénytelen volt feladni a betegségével szemben vívott küzdelmet. A színházi fellépők a javára összegyűjtött pénzt is Letícia gyógykezelésére ajánlották fel, akik Budapesten tovább folytatják a gyűjtést a kislánynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!