Hírek

2017.03.12. 18:15

Mindenki győztes lett a Dunaújvárosi Duatlonon

Sikeresen debütált vasárnap az első Dunaújvárosi Duatlon verseny, amelyben egy mezőnyben küzdöttek lelkes amatőrök és a sportág nagymenői.

Szabó Szabolcs

Négy kategóriában összesen több mint 150 versenyző állt rajthoz vasárnap délelőtt az első ízben jelentkező Dunaújvárosi Duatlon versenyen, amelyet a helyi önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a Dunaújvárosi Triatlon SE kínált a sportembereknek és sportifjaknak, ugyanis a szervezők a sport felcseperedő utánpótlására is gondoltak.

Vasárnap reggel kilenckor a legfiatalabbak mezőnye indult el az I. Dunaújvárosi Duatlon versenyen, az alsó Duna-parton
Fotó: Ady Géza

- Már a kezdetekkor az volt az alapkoncepciónk, szeretnénk minden korosztályt átmozgatni, így a szezon elején. Úgy érzem, mindez sikerült is, hiszen a gyermekek két kategóriájában is nagyon sokan neveztek, és a felnőttek mezőnyében is sokan húztak futócipőt és pattantak bringára. (Némi szerkesztői közbevetés: a duatlon sport: a futás és a kerékpározás nem éppen habkönnyű kombinációját kínálja az erre fogékonyaknak). Örömmel tapasztaltuk, hogy a város és a környék bázisát adó amatőr sportolók közül is sokan megtisztelték rendezvényünket, csakúgy mint a duatlonos és triatlonos berkekben ismert nagy nevek, mint például Bartos Dávid vagy Janota Zoltán.

Ezen a vasárnapon mindenki győztes lehetett, hiszen a nagymenők az érmes helyekért küzdöttek, amíg mások saját magukat győzték le egy-egy kiváló eredménnyel. Folytatás jövőre, szintén március második hétvégén az alsó Duna-parton - összegezte a Dunaújvárosi Hírlapnak a vasárnapi duatlonos élményeket a szervezők részéről Makai Gábor, a Dunaújvárosi Triatlon SE elnöke.

 

Következzenek hát az érmesek: Gyermek I. lány kategória: 1. Makai Lilla, 2. Prémusz Luca, 3. Kovács Emese, fiúk: 1. Kállai Botond, 2. Gráczer Máté, 3. Jankovics Bálint. Gyemek II. lány kategória: 1. Horváth Petra, fiúk: 1. Rezeli Martin, 2. Kállai Balázs Árpád, 3. Péter Domokos Balázs.

Felnőtt női kategória: 1. Juvanzic Edina, 2. Halasi Ivett, 3. Simon Nikolett.

Felnőtt férfiak: 1. Bartos Dávid, 2. Kuti András, 3. Janota Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!