Hírek

2016.11.28. 20:27

Sokan segítettek a szombat esti rendezvényen

Dunaújváros - Eredményesen zárult a szombat esti jótékonysági gála a Bartókban. Összesítés és értékelés.

Szabó Szabolcs

Közel 400 ezer forint gyűlt össze a lapunk által életre hívott jótékonysági esten szombaton a Bartókban. A Pecsét István gyógyulását is segítő akción több száz támogató jelezte: kész érdemben hozzájárulni e nemes kezdeményezéshez. A rajzpályázatunkból épített kiállítás mellett egy minden ízében remek Quintia világzenei koncert is várta a közönséget.

- A rendezvény minden percében azt éreztem, hogy egy igaz és őszinte ügy mellé sorakoztunk fel. Örömmel töltött el, hogy ilyen sokan váltottak jegyet, és szinte megtelt a Bartók színház nagyterme. Tény, most leginkább Pecsét István gyógyulására fókuszálunk, ám bízom abban, hogy a jövőben hasonló kezdeményezéseknek is lesz helye, és méltó hagyományt teremthetünk ezen összefogásból - mondta el lapunknak dr. Bozsits Attila, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagja. A gálán emlékezetes koncertet adott a fennállásának 5. születésnapját ünneplő Quintia zenekar.

Volter Bálint (középen) szülei, rokonai társaságában szemlézte a kiállítást Fotó: Ady Géza

- Furcsa az élet, mi mindig úgy érezzük, hogy nagyon szeretnénk egy jó koncertet csinálni. Most összejött, remek energiák működtek a színpadon, és számunkra is külön ünnep volt ez a nap. Szeretnénk repetázni és remélhetően fogunk is, a következő hónapokban újabb koncertekre készülünk - mondta el lapunknak Kurina Laura, a Quintia alapító tagja.

Elmondható, hogy a Bartók közönsége ezen a szombaton egy különleges élménnyel lehetett gazdagabb. Várjuk a folytatást!

- A Quintia zenekar a jövő évben számos koncertet tervez, amelyek részekén ismét hallható lesz a múlt szombat estén lejátszott születésnapi program.

- A Bartók színművészei - Tőkés Nikolett, Csadi Zoltán, Őze Áron - is szerepet vállaltak a műsorfolyamban, a teátrum részéről kiemelték: reményeik szerint tovább folytatódik majd a jótékonysági kezdeményezés.

- A Bartók jegyjátékának következő jegyszámú tulajdonosai nyertek: 4370, 4371, 4373, 4369, 4364. A bérletek átvehetők a színház pénztárában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!