Hírek

2016.01.03. 20:13

Mérgezett húsok a kutyafuttatón! - Egy snauzer pusztult el a kiszórt eleségtől

Dunaújváros - Mint arról már szilveszter előtt is olvashattak lapunkban, az állatmentők számára ez az év egyik legdolgosabb időszaka: a szilveszteri tűzijátéktól ugyanis sokkot kapnak a kutyák, rémületükben menekülőre fogják. Tehetik ezt akkor, ha séta közben nincs rajtuk póráz, vagy ha az udvaron szabadon kószálhatnak.

Szabó Szabolcs

Nem volt ez másként a mögöttünk hagyott óévbúcsún sem, hiszen sok eb kóborolt el. Közben lelkes állatvédőkírtak levelet a DH-nak, amelyben arra hívták fel a figyelmet: valaki, valakik mérgezett húscafatokat helyeztek el korábban a felső Duna-parton. A méreganyag természetesen nem csak az állatokra veszélyes!

Gyenes Éva a Dunaújvárosi Óvoda vezetője is tagja a Dunaújvárosi Kutyások zárt csoportjának, és a következő elkeserítő tapasztalatát osztotta meg szerkesztőségünkkel: " A városban kijelölt kutyafuttatókat valaki megszórta mérgezett húsdarabokkal! A múltkori szabad strandi mérgezés után, ahol egy 5 hónapos labrador kölyök pusztult el emiatt, most itt a felső Duna-parton történt újabb mérgezés, ahol egy snauzer kutyus vesztette az életét, valamint jelenleg is küzd az életéért egy kis tacskó kutyus. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy nagyon figyeljen oda, mit vesz fel a földről a kutyusa, mert valószínű olyan szagingert idéznek elő a mérgezett húscafatok, aminek nem tudnak a kutyák ellenállni.

A mérgezett dolgok nemcsak az állatokra veszélyesek, hanem az emberekre is. Kisgyerekek is szeretnek felszedni a földről mindenfélét, ők is életveszélyben vannak. Valószínű, aki kiszórta a mérget, állatgyűlölő, de nem gondol bele, hogy az embertársait is veszélybe sodorja ezzel. Bőven a bűncselekmény kategóriába tartozik véleményem szerint, a szervezetek feljelentést fognak tenni a rendőrségen. Kérünk mindenkit, ha lát valakit, aki szétszór gyanús dolgokat bárhol, tegye meg a szükséges lépéseket (feljelentés, személyleírás adása). A betegagyú ember veszélybe sodor mindenkit. Valószínű, a kutyák a célzott közege, de nem gondol bele, hogy akár egy totyogó kisgyerek is felszedheti és beveheti a szájába. A közveszélyesség mindenképpen fennáll, szerintünk. Kérjük továbbá azokat a magánszemélyeket, akik gondoskodnak a hajléktalan, kóborló macskákról, kutyákról, őrizetlenül ne hagyják a kitett élelmet, mert abba is méreg kerülhet, és a gyanú elsősorban az eledelt kitett személyre fog terelődni. Az állatok és emberek életének az óvása mindenki feladata, ezért kérik az állatvédő szervezetek a lakosság összefogását. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!