Hírek

2015.03.12. 13:06

A bíróság elrendelte a Batsányi utcai gyilkossággal gyanúsított elkövető előzetes letartóztatását (frissítve)

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit egy 85 éves dunaújvárosi férfi megölésével gyanúsítanak.

Gallai Péter

Mint beszámoltunk róla: hétfőn este érkezett a bejelentés a rendőrségre arról, hogy a Batsányi utca egyik lépcsőházában holtan találtak egy idős, nyolcvanöt éves férfit, akiről a nyomozók megállapították, hogy bűncselekmény áldozata lett, amelyet még vasárnap követtek el. A gyors és szakszerű eljárás eredményeként a két feltételezett elkövető kezén kedden délután már kattant is a bilincs.

A harmincnégy éves P. Gábor (elöl) előzetes letartóztatásáról csütörtök délután döntött a Székesfehérvári Járásbíróság
Fotó: Koppán Viktor

A nyomozók a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves P. Gábort és a 34 éves M. Évát  emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd mindkét személyt bűnügyi őrizetbe vették. Egyébként a környéken élők tudni vélték, hogy a tettesek, ha más nem, látásból ismerhették az elhunytat, ugyanis a szomszédos lépcsőházak valamelyikében laktak, ami megerősítést nyert. Szintén a szomszédoktól tudjuk, hogy többen már vasárnap este láttak vérnyomokat a lépcsőház bejárati ajtaja és az első emeleti lakás között, de nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget, ilyen szörnyűséget pedig egyáltalán senki nem feltételezett. Az viszont már hétfőn gyanús lett számukra, hogy az idős férfi nem engedte be a gázóraleolvasót, aki ezért értesítést hagyott az ajtaján. Viszont az áldozat mindig pontosan ügyelt arra, hogy ilyenkor otthon legyen. Jászberényiné dr. Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a Fejér Megyei Főügyészség indítványozta annak a 34 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2015. március 8-án a 85 éves szomszédját dunaújvárosi lakásán megölte.

– A nyomozás adatai szerint a gyanúsított élettársával a fenti napon a délutáni órákban, a szomszéd lépcsőházban lakó 85 éves idős férfit dunaújvárosi lakásában több késszúrással megölte – tudtuk meg a részleteket.

Majd hozzátette: – Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, valamint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, illetve törvényi fenyegetettségű, alaposan lehet tartani attól, hogy elszökne, illetve elrejtőzne, valamint alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást ,megnehezítené, illetve meghiúsítaná, ezért az ügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta előzetes letartóztatását.

Az indítványról a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön hozott döntést. Eszerint, az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Azonban a döntés nem jogerős, azt a gyanúsított megfellebbezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!