Hírek

2014.08.04. 17:55

Pótfelvételi: még egy hétig

Dunaújváros - Pótfelvételi nyílt napjára várta a jelentkezőket hétfő délelőtt a Dunaújvárosi Főiskola.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Főiskola munkatársai a hétfői nyílt napon

- A többség határozott céllal kereste fel az intézményünk nyílt napját, már előre eldöntötték, hogy mely képzésre kívánnak jelentkezni, csak néhány jelentkezőnek volt szüksége plusz információra, tanácsadásra - mondták el munkatársunknak a nyílt nap szervezői.

Mint korábban olvashatták: a rendes felvételi eljárás keretében, a július 28-ai ponthúzás eredményeként 419 hallgató nyert sikeres felvételt a Dunaújvárosi Főiskolára.

Az idei évben megemelt minimum ponthatárok ellenére (alapképzéseknél 240-ről 260 pontra, felsőoktatási szakképzéseknél 220-ról 240 pontra) a Dunaújvárosi Főiskolára jelentkezők átlagpontszáma szinte az összes szaknál bőven meghaladta a 300-at és estenként akár 20 százalékkal is megnőtt a tavalyi pontokhoz képest. A pótfelvételi jelentkezési szakasza a múlt héten kezdődött, és a hazai felsőoktatási intézmények többségéhez hasonlóan a Dunaújvárosi Főiskola is mindent megtesz, hogy gyarapítsa hallgatóinak számát.

A zajló pótfelvételi eljárás során is számos képzés érhető el a helyi campuson. Aki esetleg a rendes felvételi eljárás keretében nem érte el a 260 pontot, de nem szeretne kihagyni egy évet, akkor választhat a felsőoktatási szakképzések közül, hiszen a 4 féléves képzés után a képzési területhez kapcsolódó alapképzéseken folytatni lehet a tanulmányokat, így az alapképzési idő le is rövidíthető.

Pótfelvételi eljárás során csak egy intézmény egy képzését lehet megjelölni, kötelezően önköltséges finanszírozást választva.

A Dunaújvárosi Főiskolára alap és mesterszakon gépészmérnökök, anyagmérnökök, mérnökinformatikusok, gazdaságinformatikusok, műszaki menedzserek, közgazdászok, pedagógus és mérnöktanár mesterképzést, továbbá felsőoktatási szakképzést választók jelentkezését várják. Bővebb információt az intézmény honlapján (www.duf.hu/pótfelvételi) érhető el.

Jelentkezni augusztus 12-én éjfélig van lehetőség.

Az e-felvételi jelentkezést az űrlapok elmentése után legkésőbb augusztus 13-ig hitelesíteni is kell. A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!