Hírek

2014.07.04. 17:00

Kiwido - Tánc, mozgás susogó szalagokkal

Dunaújváros - Táborzáró bemutatót tartottak pénteken délután a Móricz Zsigmond Általános Iskola udvarán.

Balla Tibor

Ha nyár, akkor nyári tábor. Városszerte egymást érik a különféle nyári táborlehetőségek. Ki - ki érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot találhat gyermekének. A kínálat egy különleges menüpontja a Móricz Zsigmond Általános Iskola által kínált Kiwido tábor.

A Kiwido (poi, meteor) egy Új-Zélandról származó szalagos zsonglőrjáték, mely a tánc, a zsonglőrködés és a dinamikus mozgás kultúráit ötvözi, gyakran alkalmazták rituális táncokhoz. Az alap mozdulatok elsajátítása viszonylag egyszerű, de idővel az elegáns mozdulatok, a komoly trükkök is könnyedén megtanulhatóak. Külön erénye, hogy játék közben fejlődik a koordinációs, illetve a koncentrációs képesség, de ami a legfontosabb, hogy egy kreatív és élvezetes időtöltés, ami ráadásul segíti a jobb és a bal agyfélteke összehangolását.

A tábor végén rövid műsorban mutatták be az iskola udvarán, mit sajátítottak el. Aprócska koncerttel, a Kafkaz Földlakó című számával is meglepték a hozzátartozókat, majd a rokonok egy rögtönzött kiállításon csodálhatták meg, milyen aprócska csodák születtek a kézműves foglalkozások alatt.Ezek mostantól az otthont díszítik

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!