Hírek

2014.07.04. 16:55

A Fidesz jelöltjei őszre

A Fidesz MPSZ a KDNP-vel szövetségben döntött az őszi önkormányzati választáson induló polgármesterekről, képviselőkről, megyei közgyűlési listákról és elnökjelöltekről is. Dunaújvárosban a jelenlegi városvezető, Cserna Gábor – aki egyedüli jelöltje volt az elnökségnek – száll harcba a polgármesteri tisztségért.

Gallai Péter

Cserna Gábort egyébként a választókerületi elnök, dr. Dorkota Lajos javasolta a dunaújvárosi elnökségnek, akivel szemben más jelölés nem érkezett.

A szabályok értelmében a a polgárok az őszi helyhatósági szavazáson egy polgármestert választanak, tíz képviselő egyéni körzetből juthat be a közgyűlésbe, míg négyen az úgynevezett kompenzációs listáról. Ez a körzetekben leadott töredékszavazatok alapján összesíti a győztes utáni jelöltekre érkezett voksokat, magyarul innen azok lehetnek befutók, akik nem nyernek egyéni mandátumot.

A pártszövetség helyi kompenzációs listáján a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek: Cserna Gábor, dr. Ragó Pál, Szepesi Attila, Gombos István, azaz a mostani három alpolgármester marad a következő ciklusra is jelölt erre a posztra.

A körzetekben pedig az alábbi jelölteket indítja a Fidesz-KDNP: Gombos István (1. vk.), Lőrinczi Konrád (2. vk.), Cserni Béla (3. vk.), Gál Roland (4. vk.), Izsák Máté (5. vk.), Iván László (6. vk.), Nagy Zoltánné (7. vk.), Sztankovics László (8. vk.), Juhász Zoltán (9. vk.), Hingyi László (10. vk.)

Nyilvános a Fejér megyei közgyűlési lista is, amelynek elnökjelöltje dr. Molnár Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!