Hírek

2013.05.24. 18:37

A közgyűlés hozzájárult a demens betegek szállításához

Dunaújváros - Egy hónap után változtatott döntésén a városi közgyűlés, csütörtöki döntésének értelmében hozzájárult a demens betegek intézményi szállításához.

Szabó Szabolcs

A DH több ízben is foglalkozott a nappali ellátásban részesülő demens betegek intézményileg szervezett szállításával. A DH-t korábban egy beteg hozzátartozója kereste fel, aki elmondta, a közgyűlés áprilisi döntése, hogy május elejétől nem járul hozzá a betegek szállításához, számos problémát jelent az érintett családoknak.

A csütörtöki közgyűlésen ismét napirendre került az ügy. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai intézmény vezetője, Kósa Edit ismételten arra kérte a közgyűlést, hogy járuljon hozzá a betegek intézményi gépjárművel történő szállításához - ezúttal sikerrel. A képviselők rábólintottak, hogy hozzájárulás fejében újra meginduljon a betegeket segítő szolgáltatás.

A döntés szerint, az intézmények által vállalt alapfeladatot meghaladó szolgáltatásért naponta 325 forintot kell majd fizetniük az érintetteknek. A szolgáltatás díját majd beleépítik a korábban megkötött megállapodásba -  áll az elfogadott határozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!