Hírek

2012.01.21. 03:29

Alexandra kezelése: hétfőtől részletesen

Essen - A közadakozással kiegészített pénzből Németországba utazott Szoták-család vizsgálatokra jár: hogyan, miképp kezeljék a kis Alexandrát?

Pekarek János

Lezajlottak az első vizsgálatok közös patronáltunknál, a nyolchónapos Szoták Alexandránál az esseni egyetemi klinikán, ahol a gyerek máj- és epeproblémáit kezelik. Az életmentő beavatkozás komoly vérvételekkel, máj-mintavételekkel kezdődött.

Az eredményekre természetesen egy kicsit várni kell - de a gyerek aligha lehetne jobb helyen, ahogyan ezt korábbi riportsorozatunkban, amely a tavaly nyáron egyéves Koncsek Dávid gyógyításáról szólt, elégedetten megállapíthattuk. A kislány mellett van természetesen édesanyja. Az apa azonban nem a klinikán alszik, őt nem vették fel betegként. Némi szervezkedés és pénz árán azonban ez is elrendeződött.

Egy másik magyar beteg gyerek családjának közreműködésével, kevés pénz ellenében talált helyet egy hasonló helyzetbe került családoknak épült alapítványi házban Szoták Gyula is, derült ki az apával folytatott telefonbeszélgetésünkből.

Arról, hogy mit jelentenek a nyolchónapos kislánynak a komoly vizsgálatok, talán elég annyit mondani, hogy a teljes vérkép elkészítése két órán keresztül tartó mintavételt igényelt - és a gyerekben máris kialakult az orvosi fehér köpeny miatti sírógörcs. A tükrözés és a májszövetből történő mintavétel pedig a vérvételnél bonyolultabb eljárás...

A család mindenesetre az első estéből együtt töltött néhány órát Essenben, a klinikán. Az, hogy pontosan milyen beavatkozásra kerül sor, várhatóan hétfőn dől el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!