Hírek

2011.03.02. 03:25

Sikeres integrációs példa három intézményben

Dunaújváros - Sikerel vette az első kört a Móra, Petőfi, és Szórád iskola összefogásával létrejött pedagógiai pályázat. A szülők és a diákok is elégedettek.

Szabó Szabolcs

- Tavaly november 29-től jár hozzánk a Móra iskola hét tanulója, akik a matematika és informatika oktatásba kapcsolódtak be. A sajátos nevelési igényű gyermekek esélyteremtése érdekében indítottuk ezt a programot, amihez pályázati forrásokat is szereztünk, a TÁMOP-program segítségével. Az ügyért dolgozó szakemberek és pedagógusok munkáját jellemzi, hogy az e három intézményben megvalósuló integrációs programot kistérségi innovációs díjjal is elismerték. Programunk eddigi tapasztalatairól február közepén tartottunk fórumot, ahol az érintett szülők és pedagógusok is elmondhatták tapasztalataikat. Őszintén mondhatom, hogy sikerrel vettük az első kört, és mind a hozzánk érkező diákok, mind a befogadó osztályok remekül teljesítenek - foglalta össze a három intézmény összekapaszkodásával létrejövő program eddigi eredményeit Bíró Éva, a Petőfi iskola igazgatóhelyettese, a pályázat egyik vezetője. A pedagógiai sikerek mellett jelentős eszközfejlesztés is megvalósult a közelmúltban. Az iskolák laptopokat, projektorokat vásárolhatnak a differenciált oktatás megsegítése céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!