Hírek

2010.10.29. 02:26

Hátrányos szerződések

Dunaújváros - A Zöld Rendelő Társasházzal kapcsolatos adásvételi és bérleti szerződések hátrányosak a Szent Pantaleon Kórháznak.

Körmendi Erzsébet

Dorkota Lajos segített visszaidézni a kezdeteket: az MSZP-SZDSZ közgyűlési többség 118 millió forintért adta el az sztk-t, majd a kórház egy év alatt többet fizetett a visszabérlésért, mint amennyi a vételár volt, és most, amikor képtelen fizetni a bérletet , felszámolási eljárást kezdeményeznek ellene... Az önkormányzat rendeletben szabályozza a helyi bérleti díjakat - azoknak a két és félszeresét kérni bűncselekmény, tette hozzá Dorkota.


A rendelőben tulajdonnal rendelkező orvosok érdekében felszólaló Kismoni Lászlóval szinte mindenki egyetértett, mert nem szabad ellehetetleníteni az egészségügyi alapellátást. Dorkota szerint el kellene gondolkodni a Zöld Rendelő visszavásárlásán, ám az ár, amit a tulajdonos ajánlott, irreálisan magas.

A jogászok már megvizsgálták az iratokat, és egyértelműen alátámasztották mindazt, amit a fideszesek hangsúlyoznak évek óta: az adásvételi és bérleti szerződések hátrányosak. A közgyűlés felkérte a kórház menedzsmentjét, vizsgálja meg, van-e lehetőség a szerződések érvénytelenné nyilvánítására, és ha igen, akkor tegye meg a szükséges jogi lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!