Hírek

2009.07.29. 02:25

Kész őrület ez a forgalom!

Dunaújváros - Elviselhetetlen a forgalom a Petőfi utcában a közelben található hipermarketek miatt - panaszolta levélben egy olvasónk.

Szigeti Sándor

Bertók Jánosné tehetetlen dühében lapunkhoz fordult segítségért. Azt írja, amióta a Tesco és az OBI megnyitott, nincs nyugalmuk:

A Petőfi utcában lakunk. A forgalom elviselhetetlen. A személygépkocsik nyolcvan-száz kilométer/órával száguldoznak. A nagy áruházakba éjjel-nappal kamionok szállítják az árut, annak ellenére, hogy tábla tiltja a Petőfi útról történő bejárásukat. Mindez annak tulajdonítható, hogy a rendőrség környékén gyakori az ellenőrzés, emiatt elkerülik, és ezt az útszakaszt veszik igénybe. A Petőfi utcán közlekednek ezen kívül a húszas, a huszonhármas, a harmincegyes, a tizenegyes és a tizenkettes helyi buszjáratok is - olvasható a levélben.

A DH stábja tegnap kiment a helyszínre, és meggyőződött arról, hogy levélírónk nem túloz. Bár dél körül járt az idő - ami a helyiek szerint a legcsendesebb időszak - egymás után érkeztek a teherautók és kamionok.

- Hajnalban a legrosszabb a helyzet, ekkor jön a legtöbb áruszállító. Kész csoda, hogy eddig nem történt baleset! Az itteni kanyar nem belátható, a közlekedők pedig nem tartják be a sebességkorlátozást. Gyakoribb ellenőrzést szeretnénk kérni a rendőrségtől - hangsúlyozta Bertók Jánosné, aki több idős, beteg ember véleményét is tolmácsolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!