Matolay emlékverseny

2018.05.18. 20:28

Egy felnőtt, egy ifjúsági és egy serdülő alkot csapatot

Több versenyt is rendeznek ezen a hétvégén  a női tornászoknak. A versenyeket Kiskunfélegyházán a KÉSZ Arénában szervezik meg a legjobb magyar női tornászok számára.

Jankó Árpád

A Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversennyel kezdődik a program. Ezen a viadalon egy felnőtt, egy ifjúsági és egy serdülő versenyző alkot egy gárdát. A kétnapos rendezvényen a Matolay versenyen kívül az országos szuper női tornász csapatbajnokság első fordulóját is lebonyolítják. Itt egy felnőtt tornásznak is indulnia kell az öttagú csapatban. A Dunaferr csapatának a következő az összeállítása: Kovács Zsófia, Balogh Kíra, Halász-Dóra Szimonetta, Makai Lilla, Mayer Gréta. De lesz egy harmadik megmérettetés is: az augusztusi Európa-bajnokság első válogató versenye is az alföldi városban lesz.

Kovács Zsófia az országos szuper női tornász-csapatbajnokságon indul az öttagú Dunaferr csapattal Fotó: archív/Ady Géza

A Matolay emlékversenyen csak az egyéni összetettben indul a dunaújvárosi egyesület. Vasárnap következnek a szerenkénti döntők, amelyben nemzetenként ketten jutnak a döntőbe. Többek között svájci, azeri és dán tornászok is indulnak, ráadásul nagyon népes magyar mezőny is szerepel, tehát nem lesz könnyű továbbjutni, nagyon sok lesz a vetélytárs. A felnőtteknél a legjobb magyar tornásznők is indulnak. Így az Eb-ezüstérmes dunaújvárosi Kovács Zsófia, az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka, és a sérülésből hosszú idő után felépült Makra Noémi, valamint Böczögő Dorina is szerepelni fog.

És a végén álljon itt egy nagyszerű hír. Eldőlt, hogy 2019-ben Magyarország rendezheti meg ifjúsági világbajnokságot. Erre még nem volt példa a magyar tornában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában