idénynyitó

2018.02.19. 21:06

Lábtollasok versenye

Február 10-én a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános iskolában rendezték meg az idénynyitót lábtoll-labdában.

A viadalon a gyermek, a serdülő és az ifjúsági korosztály bizonyíthatta tudását. Hét egyesület kilencvenkilenc sportolója nevezett az eseményre. A rendezés lehetőségét elsősorban azért kapta meg a Gárdonyi Géza Általános Iskola, mert a magyar szövetség ezzel is elismerte azt a kitartó és lelkes munkát a sportág terén, amit az elmúlt négy évben tapasztalni lehetett a gárdonyisoktól.

A fentieket bizonyítja az is, hogy Dunaújvárost harminchét fiatal képviselte, kiegészülve egy „légióssal”, a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tanulójával, Zecher Józsuéval. A harminchét sportoló három csapatot alkotott, a Gárdonyit, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát és a Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumot és Kollégiumot.

Majdnem száz diák állt rajthoz az idénynyitó versenyen Fotó: HK

A Gárdonyi több dobogós helyet is szerzett.

Gyermek fiú csapatuk ezüst­érmes lett Kattári Dávid, Major István Csongor, Gódány Bálint összeállításban. Kattári Dávid egyéniben is másodikként végzett.

Az egyik gyermek lánycsapat bronzérmet szerzett: Csenki Sára, Orsós Ramóna és Szücs Vivien érte el ezt a remek eredményt.

A serdülőknél a fiúk és a ­lányok is bronzérmesek lettek: Bozár János Rajmond, Tokodi Dániel, Pottondi Szabolcs, valamint Oláh Noémi, Sin Viktória, Szöllősi Vanessza, Tarczal Kíra alkották a csapatokat. Egyéniben a serdülőknél ötödik helyen végzett Pottondi Szabolcs, a lányoknál pedig Szöllősi Vanessza. Szép eredmény, hogy Vadas Viktor első versenyén, a nagyon nehéz ifjúsági mezőnyben 9. helyezést tudott elérni. Kohán Árpádné, a verseny főszervezője, a gárdonyisok vezetője a viadal után elmondta: – Nagyon szeretnénk, ha ennek az idénynyitó versenynek minden évben mi lennénk a házigazdái, és állandó helye lenne a lábtoll-labda versenynaptárában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában