Utánpótlás

2024.04.11. 11:00

Országos bajnokságokon remekeltek a fiatal tornászok

Több utánpótlás versenyen is sikeresen szerepeltek a DKSE fiatal tornászai az elmúlt időszakban, a különböző korosztályos országos bajnokágokban.

Gallai Péter

A serdülő csapatbanjnokság első fordulójában a Kálmán Olívia, Szij Emma Virág, Metzger Dalma, Varga Zonga és Vizi Alíz alkotta együttes harmadik lett

Fotó: DKSE

Szij Emese Ada az ifjúsági országos bajnokságon szerepelt március végén, ahol a döntőben korláton aranyérmes lett, talajon holtversenyben a második, gerendán pedig negyedik helyen zárta a versenyt, csakúgy, mint egyéni összetettben.
Szabó Emil a kadett országos bajnokságon volt érdekelt, ahol ugráson szerepelt kiválóan, első kísérletét 9,55 pontra értékelték a bírók, végül a hatodik helyen végzett.

Szabó Emil és Szij Emese
Fotó: DKSE

A II. osztályú ifi és serdülő, illetve csapatbajnokság első fordulójában is remek eredményeket értek el  a dunaújvárosi tornászok. Serdülő csapatban a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Kálmán Olívia, Szij Emma Virág, Metzger Dalma, Varga Zonga és Vizi Alíz alkotta együttes. Az ifjsági korcsoportban a negyedik helyen zártak a DKSE fiataljai, a csapatban Fekete Lia, Zolta Izabell, Kiss Federika, Golubov Csenge szerepelt.

A serdülők közül egyéni összetettben Kálmán Olívia ötödik lett, korláton pedig ezüstérmes. Az ifik mezőnyében Kiss Federika Dóra egyéni egyéni összetettben a negyedik helyen végzett. A szerenkénti döntőkben  korláton aranyérmet szerzett Kiss Federika, az ezüst Golubov Csengéé lett. Gerendán Kiss Federika ért el még egy második helyet. 

  Korláton aranyérmet szerzett Kiss Federika, az ezüst Golubov Csengéé lett
Fotó: DKSE

Péntektől pedig már jön a következő kihívás, a Matolay Elek emlékverseny. Ezen a DKSE-ből Mayer Gréta, Makai Lilla, Benkő Boglárka, Kutasi Hanna, Mayer Eszter, Fehér Lili, valamint Szij Emese vesz majd részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában