Rájátszás

2024.04.03. 13:02

Nem lehet gond a DKKA elődöntőbe jutása

A héten rendezik meg a Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei női kézilabda bajnokság felsőházi negyeddöntőinek visszavágóit. A DKKA SE hatalmas előnyből várja a szerdai meccset, a Rácalmásra kiélezett csata vár vasárnap, a DAC-nak pedig bravúr kell a párharc megnyeréséhez.

Gallai Péter

A DKKA fiataljai óriási előnyből várhatják a Tatabánya elleni visszavágót

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az alapszakasz után a mezőnyt két részre osztották, a felsőházban az északi és déli csoport 1-4. helyezettjei keresztbejátszással folytatták a küzdelmeket,  a 9-14. helyezettek az alsóházban szerepelnek. Előbbibe jutott be az alapszakaszt hibátlanul záró DKKA SE, a Rácalmás SE és a Dunaújvárosi AC.  

A negyeddöntők első fordulójában a DKKA 37-23-ra nyert Tatabányán, ezzel a szerdán 17 órakor a sportcsarnokban kezdődő visszavágó előtt nem sok izgulnivalója van a dunaújvárosi csapatnak.

Ami a többi párosítást illeti, a Rácalmás nagy csatában győzött otthon 24-23-ra a Dorog ellen, a visszavágót vasárnap rendezik meg, ami szintén kiélezett csatát ígér. Szintén ezen a napon lép pályára a DAC együttese is, ők Pázmándon próbálják megfordítani az eredményt, ami nem lesz egyszerű, ugyanis a hazai találkozón 32-27-es vereséget szenvedtek. A negyedik párharc is nagyjából eldőlt az első meccs után, a Start SE Hajmáskér 34-25-re nyert a Martonvásár otthonában.

Az alsóház csapatai körmérkőzést vívnak egymással, így ott hat fordulót rendeznek. Az első eredményei: LKSZO - Ácsi Kinizsi 24-34, Környe - Holler UNFC Dunaföldvár 23-26, FKC Senior - Esztergomi Vitézek 34-23. A 2. fordulóban a Holler csütörtökön az Esztergom vendége lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában