Horváth Alex később csatlakozik

2024.04.06. 09:00

Kuminka Zsomboron "vágást" ejtettek

A dániai divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságra készül a magyar ifjúsági válogatott. A legutóbbi keretszűkítés után kimaradt a DAB játékosa, Kuminka Zsombor.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Hétfőn kezdte meg a közvetlen vb-felkészülést Svasznek Bence csapata, a fiúknak április 14-től a dániai, Frederikshavnben kell bizonyítania a divízió 1/A-s vb-n. A szakmai stáb 28 játékosnak postázott meghívót, a még folyó bajnokságok és a pihenőidő miatt nem tudott megjelenni mindenki a Tüskecsarnokban, szerdára majd csütörtökre viszont már "töltődött" a társaság, a stábtagok közül is többen csak később csatlakoztak.

Mindezek ellenére máris döntenie kellett az edzőknek, hiszen szombaton Ausztriába utazik a csapat, már egy szűkebb kerettel, meg kellett tehát az első "vágást" ejteni. 

Ennek áldozata lett a Dunaújvárosi Acélbikák már az Erste Ligában is bemutatkozó csatára, Kuminka Zsombor.

 Viszont a keretben  maradt az Acélbikák nevelése, Barna Olivér, aki az Egyesült Államokban, az Oakmoor Academy Patriotsban játszik.

A csapathoz Dániában csatlakozik majd Schwartz Gergő, Lencsés Dávid, Szongoth Domán és a tervek szerint a cseh U20-as bajnoki döntőért játszó dunaújvárosi Horváth Alex is, aki jelenleg a Trinec HC légiósa. A stábtagok közül a Corona Brassó alkalmazásában álló - szintén dunaújvárosi - Strenk Hunor másodedző most nem tart a csapattal. 

A fiúk tehát szombaton Salzburgba utaznak, ahol négy napot edzenek, és kétszer megmérkőznek a leendő vb-ellenfelükkel, Németországgal. A második, április 9-i meccs után a stáb kijelöli a végső vb-keretet, melynek tagjai másnap – egy rövid buszút után – 

Münchenben szállnak repülőre, hogy Amszterdamon keresztül Aalborgba utazzanak, 

ahonnan majd újabb buszozás következik a vb helyszínére, Frederikshavnbe.

Másnap jön a dánok elleni edzőmeccs, a világbajnokság pedig 14-én kezdődik.

Forrás: jegkorongszovetseg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában