A bronzéremért

2024.04.06. 21:41

Az Acélbikák jutalomjátéka

Vereséggel kezdte a bronzcsatát a Dunaújvárosi Acélbikák junior jégkorongcsapata a bajnokságban.

Agárdy Csaba

Archív.

Fotó: LI

A bajnoki elődöntőbe a székesfehérvári FEHA19 Erste Ligában is szereplő akadémiai csapata mellett az újpesti és a miskolci akadémia jutott be. A nem akadémiás egyesületek közül csak a Dunaújvárosi Acélbikák került a legjobb négy közé. Ez nagy szó, hiszen a sportágban járatosak tudják, az akadémiai rendszerben dolgozó csapatoknak sokkal jobbak a lehetőségeik, mint az onnan kimaradóknak. Ennek ellenére a DAB a nyolc között búcsúztatta a Budapest Jégkorong Akadémiát. Vagyis Hetler Ádám alakulatának a bronzéremért való küzdelem már jutalomjátéknak tekinthető.

A harmadik helyért a párviadal az egyik fél három győzelméig tart. A DAB-nak az Újpesti Jégkorong Akadémia ellen az első mérkőzésen nem volt esélye.

Újpesti JA - DAB 12-1 (2-1, 7-0, 3-0)

DAB: Ferreira - Léhi, Atamancsuk, Károly, Kuminka, Michalevic - Bánki (1), Raskin, Piszmann S. 1, Piszmann M. (1), Nagy B. - Plasek, Pinczés K., Gakhramanov, Denkmajer. Vezetőedző: Hetler Ádám.

A második mérkőzést április 7-én vasárnap, 13 órai kezdettel az UTE Szilágyi utcai jégcsarnokában  rendezik meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában