Alsóházi rájátszás

2024.03.23. 15:15

Csodák pedig nincsenek — képgalériával

A futsalban legalábbis változatlanul ez a helyzet, miután az NB II. nyugati csoport alsóházának péntek esti mérkőzésén a Dunaúváros csapata kikapott a Mad Dogstól Rácalmáson.

Balogh Tamás

Hétfőn késő este a sereghajtó ellen lép pályára a Dunaújváros Futsal

Fotó: Balogh Tamás

Jó előjelek után érkezett a csoport élén álló Mad Dogs. Előbb azt a Tihanyt verték idegenben 3-1-re, akitől az újvárosiak ugyancsak idegenben vereséget szenvedtek, majd a megelőző fordulóban a másodosztálytól lassan búcsúzkodni kényszerülő Asterixet döngölték a parkettába a 8-2-es győzelmükkel.

Elúsztak az alapszakaszból hozott pontok

A Dunaújváros Futsal hat hozott ponttal kezdte a rájátszást. Az első figyelmeztetést az említett tihanyi (1-0)-ás vereségük adta. A második kemény fricskát a mostani kudarc hozta, amivel már négypontos hátrányba kerültek a Mad Dogssal szemben. Az azért nehezen elképzelhető, hogy bajba kerüljenek, de a vigaszdíjként óhajtott alsóházi elsőség dolga az elmúlt pénteki eredmény után már kérdésessé vált. 

Dunaújváros Futsal – Mad Dogs-Viadukt SE 1-4 (0-1)

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Fekete, Szili, Varga, Németh. Csere: Ivacs, Váradi, Pribék, Csányi, Kuti, Vincze. Játékosedző: Tóth Árpád.

Az első félidő a szokásos birkózást hozta és a hazai szurkolók erősen reménykedtek, hogy a DF a mára már szokásossá vált komótos kezdése után megszerzi a várt újabb hazai győzelmét. Másként történt, a rendre bűvös 10. perc sem hozott átütő erőt mi több, a következőben Fischer megszerezte a vendégek vezetését. A hazai gárda keményen, de eredménytelenül küzdött, ami nem volt elég az egyenlítéshez.

A második félidő a hazai bajokat öt perc játék után tovább fokozta Sztojanovits újabb vendég találatával. Aztán ő szerzett öngólt, 1-2. A legszebb hazai akciót a születésnapjára készülődő Vincze Vargával közösen bemutatott megmozdulása jelentette, Igaz, hogy a labda egy hazai játékost is érintett, de azért, ami szép, az szép. Ezen kívül más szívderítő látványosság nemigen termett a hazai közönségnek, akiket csupán Cseresnyés kapusként bemutatott önpusztító küzdelme mellett a számos (pontatlan) próbálkozás lelkesíthetett.

Végül Fischer, majd a végjátékban az öt a négy ellen játszó hazaiakat üres kapura Tóth mattolta.

A bajnokság állása

H. CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.Megjegyzés
1.MAD DOGS-VIADUKT SEMAD DOGS-VIADUKT SE44001971216Hozott pont: 4
2.DUNAÚJVÁROS FUTSALDUNAÚJVÁROS FUTSAL4202145912Hozott pont: 6
3.TIHANYI FCTIHANYI FC32015508Hozott pont: 2
4.ASTERIX SC ÉRDASTERIX SC ÉRD3102921-124Hozott pont: 1
5.WPC MEISTER-ÉRD-SZISEWPC MEISTER-ÉRD-SZISE4004918-90Hozott pont: 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában