Ifjúságiak rájátszása

2024.03.19. 21:00

A Vasas jelentette a végállomást

Az ifjúsági jégkorong-bajnokságban (U20) megkezdődött a rájátszás.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák a B-csoportot fölényesen megnyerte, és csatlakozhatott a második Győri ETO HC-val az A-csoport hat csapatához. A párosítások választás során alakultak ki, a DAB-ot az A-csoport második helyezettje, a Vasas SC választotta.

Az egyik fél két győzelméig tartó párviadal előtt Hetler Zsolt, a dunaújvárosiak vezetőedzője azt nyilatkozta, nekik már a rájátszásba jutás is nagy eredmény, nem ők az esélyesek, de megpróbálják a legtöbbet kihozni a párharcból. A Dunaújvárosi Acélbikáknak nem sikerült a papírformát borítani, és kettős vereséggel búcsúztak a bajnokságtól.

Az első mérkőzésen szombaton 10-2-re, míg hétfőn este hazai pályán 9-3-ra kapott ki a DAB a Vasastól.

DAB – Vasas 3-9 (1-3, 1-2, 1-4)

DAB: Bobrov (Semekha) – Plasek, Léhi (1), Nagy B. 3, Kuminka, Pinczés K. – Bánvölgyi, Udovenko, Sándor, Gakhramanov, Hvozdiev – Hajdu, Komáromi. Vezetőedző: Hetler Ádám. 

Közel félórán keresztül tartotta magát a dunaújvárosi együttes, ekkor még csak 3-2-re vezettek a vendégek. Utána azután fokozatosan elhúztak, és magabiztosan nyerték meg a találkozót. 

Az mindenképpen megemlítendő, hogy Nagy Benjamin szerezte a dunaújvárosiak mindhárom gólját.

 Az utóbbi évek sikertelenségei után, volt, hogy nem is tudott az ifjúsági bajnokságban csapatot indítani a DAB, az idei eredmény biztatónak mondható a jövőt illetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában