Felkészülés

2024.02.08. 08:00

Egyenrangú partner volt a DFC, de ez kevésnek bizonyult a győzelemhez

A Dunaújváros FC labdarúgócsapata az eredeti tervek szerint szerdán hazai környezetben játszotta volna a következő felkészülési találkozóját a Balatonfüredi FC ellen. Az ellenfél kérésére azonban az utolsó pillanatban megváltoztatták a mérkőzés helyszínét.

Gróf András

Pénteken itthon jön a következő felkészülési találkozó

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Balatonfüredi FC – Dunaújváros FC 2-0 (1-0)

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Mayer G., Mayer J., Pécseli, Tóth G., Burucz, Farkas D., Nagy R., Szabó B., Major Sz., Horváth Á. Vezetőedző: Preisinger Sándor. Cserék: Török M., Imre I., Nagy B., Vér K., Sevinger, Lórántfy.

Dunaújváros FC: Molnár L. – Puskás G., Kis B., Horváth M., Ferenczy, Tapiska, Stampfel, Hegedűs K., Gál B., Vörös T., Rédling. Vezetőedző: Dobos Barna. Cserék: Hompót L., Fehér L. Marlen, Kozma B., Zsákovics, Dankó N.

Az összecsapás elején hamar vezetést szereztek a fürediek. Az ötödik percben egy bal oldali szabadrúgást követően nyolc méterről Pécseli Szilárd fejelt a dunaújvárosiak kapujába (1-0). A gól után a vendégek kerültek fölénybe, és uralták a játékot, de több gólszerzési lehetőséget is elszalasztottak. A fordulást követően kiegyenlített játékot láthattak a nézők, amelyben újra a pályaválasztó csapat volt eredményes. A végeredményt Török Milán állította be (2-0). 

Az újvárosi alakulat összességében egyenrangú partnere volt az NB III észak-nyugati csoportjának jelenleg nyolcadik helyén álló Balatonfürednek, de ez ismét kevés volt ahhoz, hogy győztesen hagyják el a játékteret. 

Természetesen tudjuk, hogy a felkészülés alatt nem annyira lényeges az eredmény, de a bajnoki folytatás előtt egy kis sikerélmény talán ráférne a DFC gárdájára.

A dunaújvárosiak pénteken 13 órakor játsszák a következő edzőmérkőzésüket, amikor hazai pályán a Komárom VSE együttesét fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában