Erste Liga

2024.02.03. 08:30

DAB: jöhetnek a fiatalok!

Vasárnap a címvédő Gyergyói HK ellen játssza le utolsó mérkőzését az alapszakasz első részében a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában. A találkozó 17 órakor kezdődik a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Agárdy Csaba

A gyergyószentmiklósiak októberben 2-1-re nyertek a DAB otthonában

Fotó: Laczkó Izabella

A DAB számára gyakorlatilag tét nélküli a mérkőzés, mert a csapatnak már csak matematikai esélye van a rájátszásba kerülésre.

Az Acélbikák a múlt heti Magyar Kupa döntő után mozgalmas napokat éltek, hiszen hétfőn a klubtól távozott – saját kérésükre - Vlastimil Dostalek, Pauls Svars, Henry Maarnela, Niki Koskinen, Oliver Ödman-Hadzinikolic, Elliot Lorraine és Santeri Sillanpaa. Szerdán azután újabb légiós hagyta el Dunaújvárost Niki Blomberg személyében. Ekkor azonban érkezett a cseh csatár, Ondrej Vaculik.

Szóval nem a legjobb előjelekkel várják a dunaújvárosiak a találkozót. Ami biztos, és talán a jövőt illetően pozitív, hogy a távozókat a saját utánpótlásából pótolja a klub.

A Gyergyói HK sincs valami jó passzban az utóbbi időben, ezt bizonyítja a csütörtöki székesfehérvári veresége, amikor is a FEHA19 ellen 5-4-re kapott ki hosszabbításban.

A bajnokság az úgynevezett kígyóelv alapján folytatódik. Az alapszakasz első rész – amikor mindegyik csapat négyszer játszik a másikkal – február 4-éig tar, majd az olimpiai selejtező miatti bajnoki szünet után az Erste Liga február 13-án folytatódik. 

Harminchat meccs vár a csapatokra az alapszakaszban, majd a klubokat a helyezések alapján két csoportra osztják, ahol még egyszer játszanak a csoportbeli ellenfelekkel hazai pályán és idegenben. 

Ez tehát további nyolc mérkőzést jelent, ami szintén az alapszakasz része, és az itt elért eredmények beleszámítanak az alapszakasz tabellájába. A két csoportot a kígyóelv szerint alakítják ki – ezt alkalmazza az IIHF is a férfi világbajnokság csoportbeosztásánál –, így lehet a leginkább kiegyensúlyozott. Az egyik ötösbe kerül az 1., a 4., az 5., a 8. és 9., míg a másikba a 2., a 3., a 6., a 7. és a 10.  helyezett. Az alapszakasz így negyvennégy fordulóból áll majd.

A „kígyózás” után a kilencedik és a tizedik helyezett számára véget ér a szezon, az első nyolc csapat március 8-ától vív egyenes kieséses csatákat, amelyek az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában