Válogatott felkészülés

2024.01.24. 18:30

Dunaújváros után budapesti folytatás

A múlt héten négy napon keresztül Dunaújvárosban készült a közelgő világbajnokságra a magyar női­ vízilabda-válogatott. A keret szombaton még edzett a Fabó Éva Sportuszodában, hogy aztán ezen a héten már Budapesten folytassák a közös munkát.

Gallai Péter

Szilágyi Dorottyáék szombatig készültek Dunaújvárosban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Itt jellemzően fiúcsapatokkal kétkapuznak, s ennek az etapnak a végén kapnak egy kis pihenőt a kerettagok, ami szükséges a kikapcsolódásuk érdekében.

A válogatott társkapitánya, Mihók Attila arról is beszámolt a magyar szövetség honlapjának, hogy többen is sérüléssel bajlódtak a kontinenstorna után, de már olyan állapotban vannak, hogy vízbe tudtak menni, ami örömteli, ráadásul mindenkinek folyamatosan javul az állapota. Egyedül Tiba Panna az, aki mandulagyulladásból lábadozik, ő még nem tudott edzeni, de rajta kívül mindenki munkaképes. Úgy véli, fizikai állapotban nem maradt le a csapat az ellenfelektől, és szerinte a világbajnokságon sem lesz ezzel gond. 

A kontinensbajnokságon ötödik helyen zárt csapatában a dunaújvárosi klub három játékosa, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine és Szabó Nikolett szerepelt. Most ismét bővebb csapattal dolgozik a szakvezetés, az újonnan behívottak között van Horváth Brigitta is az újvárosi együttesből, aki az utolsó kimaradó volt az Eb előtt. 

– Szerettünk volna masszívabbak lenni hátul Máté Zsuzskával és Horváth Brigivel, míg Peresztegi-Nagy Kinga a kínai edzőmeccsek után került ki. Próbáltuk figyelembe venni, hogy ne induljanak messziről, legyen minél nagyobb az összhang és minél kevesebb dolgot kelljen elölről kezdeni – mondta.

Ami a folytatást illeti, hétfőtől szerdáig Martfűre költözik a csapat, csütörtökön még edzenek egyet, aztán pénteken elindulunk Dohába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában