Értékelés

2024.01.15. 17:27

Az elnök szerint ennél több van a női válogatottban

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint sokkal több van a női válogatottban, amely az ötödik helyen végzett az eindhoveni Európa-bajnokságon és már csak a dohai világbajnokságon szerezheti meg a párizsi olimpiai kvótát.

Duol.hu

Cseh Sándor, Madaras Norbert és Mihók Attila

Forrás: Nemzeti Sport/Balogh László

– A tények alapján negatívak az érzéseim, hiszen a célunk az volt, hogy olimpiai kvótát szerezzünk, ez nem sikerült, és az is tény, hogy a fontos meccseken nem tudtuk megmutatni, ami bennünk van – nyilatkozta a helyszínen a Kossuth Rádiónak a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezető, amit az MTI idézett.

Az MVLSZ első embere leszögezte, a februárban sorra kerülő dohai világbajnokságon egyénileg és csapatszinten is javulnia kell a nemzeti csapatnak, amelynek a döntő pillanatokban feltétlenül egységesebbnek kell lenni.    

 

Hiszem, hogy ebben a csapatban ilyen összetételben is több van, javítanunk kell a védekezésen és egy-egy játékos önbizalmán is, de ezúttal erre nincs fél évünk, hanem inkább csak két hetünk.

 – szögezte le a szövetség elnöke.

Mihók Attila és Cseh Sándor társ szövetségi kapitány együttese a katari viadalon Szingapúrral, Ausztrálival és Új-Zélanddal van egy csoportban, ahol a papírforma alapján az első vagy a második helyen végez majd. Mindez azt jelenti, hogy magyar együttes a negyeddöntőben szinte garantáltan a legutóbbi három olimpián aranyérmes amerikai, vagy a világbajnoki címvédő, s szombaton az Európa-bajnokságot is megnyerő holland válogatottal játszana.

 Egy bravúr, azaz a négy közé jutás szinte biztosan azonnali olimpiai szereplést jelentene, azonban akkor is megmarad az esély, amennyiben csak az 5-8. helyért folytatná az együttes.

A párizsi olimpiára még két hely kiadó, erre az erőviszonyok alapján a magyar, az olasz, valamint a kanadai csapat pályázik. A legfontosabb, hogy közülük az egyiket megelőzze női válogatottunk. Amennyiben egyik csapat sem tud meglepetést okozni a nyolc között, akkor az 5-8. helyért rendezett, általában „unalmas” rájátszásnak most óriási lenne a tétje a február 4-én rajtoló világbajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában