A 2023-as év legnagyobb sportsikerei (1. rész)

2024.01.02. 20:52

Aranyérmek sorozata

Kiemelkedően teljesítettek az elmúlt évben a magyar sportolók, akik az olimpiai sportágak tekintetében kilenc versenyszámban világbajnoki címet szereztek, emellett az Európa Játékokon, az Egyetemi Világjátékokon, a Küzdősportok Világjátékán, továbbá 2023 kontinentális és világversenyein is számos érmet gyűjtöttek.

Duol.hu

A klubcsapatok sikereit a Swietelsky-Békéscsaba indította, amely harmadszor nyerte meg a női röplabdázók Közép-európai Ligáját, majd az UVSE női vízilabdacsapata Eurokupa-győzelmet ünnepelhetett, míg a Vasas révén a férfiaknál is magyar elsőség született. Az áprilisi birkózó Európa-bajnokságon Takács István megnyerte a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoportot, a szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig a szabadfogású 65 kilogrammban Muszukajev Iszmail, és – néhány héttel később, jogorvoslatot követően – a kötöttfogású 87 kilóban Losonczi Dávid is világbajnoki címet szerzett. 

A teniszező Marozsán Fábián azzal keltett szenzációt, hogy legyőzte a világelső Carlos Alcarazt, Hanga Ádám pedig a Real Madriddal emelhette a magasba a férfi kosárlabda Euroliga-trófeát. Márton Luana mindössze 17 évesen, élete első felnőtt világbajnokságán aranyérmet szerzett a tekvondósok női 57 kilós súlycsoportjában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában