Felkészülés

2024.01.24. 08:30

A célokhoz kell az erősítés

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság dél-nyugati csoportjának tavaszi folytatására készülő Dunaújváros FC labdarúgócsapata a múlt héten kezdte a felkészülést, és már túl van az első, idegenbeli edzőmérkőzésen is. Vasárnap pedig már a Siófokot fogadják.

Gróf András

Nyolc hét van rá, hogy fizikailag és taktikailag is fel tudjon készülni az együttes

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az együttes vezetőedzőjét, Dobos Barnát kérdeztük az eddigi edzések tapasztalatairól, illetve a tavaszi szezonra vonatkozó tervekről.
– Január 8-án kezdtük meg az edzéseket, így összesen nyolc hetünk lesz a bajnoki rajtig.

Nem véletlenül ilyen hamar, hiszen ezen időszak alatt szeretnénk fizikailag és taktikailag alaposan felkészülni a tavaszi folytatásra.

– Múlt szerdán a BVSC otthonában lejátszottuk az idei első edzőmérkőzésünket – kezdte a beszélgetést. 

Majd rátért a találkozó tapasztalataira: – Az eredmény nem volt kedvező számunkra, hiszen mindkét félidőben kikaptunk 2–0-ra. Minden bevethető játékosnak lehetőséget adtunk, de így sem volt rossz a játék képe. A labdabirtoklás annak ellenére kiegyenlített volt, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. 

Furcsán hangzik, hogy négy góllal kikaptunk, mégis több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. A kapu előtt azonban hiányzott a koncentráció, ami talán betudható az utóbbi napok terhelésének.

Dobos Barna
Fotó: Laczkó Izabella

– A fővárosiak kapusa néhány esetben bravúrral hárított, és két esetben a kapufát találtuk el. Viszont ezen a meccsen is érzékeltük, hogy a védekezésünket javítani kell, hiszen az ellenfelünk kevesebb helyzetből négyszer is betalált.

Az őszi eredmények bebizonyították, hogy elengedhetetlen a játékoskeret frissítése…

– Valóban csak úgy lehet esélyünk a harmadosztályú tagságunk megőrzésére, ha megerősítjük a csapatot. A behatárolt anyagi lehetőségek miatt nem vagyunk azonban könnyű helyzetben. Ráadásul a téli időszakban sokkal nehezebb igazolni, szűkebb a piac. Ennek ellenére már sikerült két támadó szellemű labdarúgóval megállapodni. Az egyik a húszéves Rédling Kevin, aki legutóbb a Békéscsaba együttesében szerepelt. Neki már van bizonyos NB II.-es rutinja. A másik pedig a visszatérő Jakab Dávid, akit jól ismerhetnek a dunaújvárosi szurkolók, hiszen már szerepelt nálunk. Ő egy hosszabb, sérülés miatti kihagyás után kezdte újra. Számára nem lesz idegen a közeg, és mindenképpen segíteni szeretne az együttesnek a bennmaradásért folytatott harcban. 

Szükségünk lenne még védőkre is. Azon dolgozunk, hogy ezen a területen is találjunk megoldást.

A hírek szerint a szakmai stábban is történt változás …

– Kiss Norbert személyében kapusedző került hozzánk, aki az első csapat mellet az utánpótlás felsőbb korosztályainak hálóőreivel is foglalkozik majd. Ezzel egy régóta fennálló problémát sikerült megoldanunk.

Miként alakul az együttes további programja?

– Az elkövetkező hetekben folytatódik a fizikai és taktikai felkészítés. A következő edzőmérkőzést vasárnap hazai pályán a Siófok ellen játsszuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában