Erste LIga

2023.12.01. 11:30

Jászberényben a három pontért

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói szombaton Jászberényben folytatják szereplésüket az Erste Ligában (15 óra).

Agárdy Csaba

Illusztráció

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Felmerül a kérdés: miért Jászberényben játssza le hazai meccsét a DAB a BJAHC ellen? A válasz egyszerű. A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) évekkel ezelőtt indította el a családi nap programját. A kezdeményezés célja az volt, hogy egy Erste Liga-meccs igazi családi programmá váljon. Továbbra is kiemelt cél, hogy minél több néző legyen a mérkőzéseken, ezért vonzó, családbarát programokat kínál az MJSZ annak érdekében, hogy növekedjen a szurkolói bázis. A családi nap keretében olyan helyekre is elviszik az első osztályú jégkorongot, ahol alacsonyabb szinten űzik a sportágat, vagy ahol most ismerkednek meg vele. Az egész napos programban többek között szerepel Xbox-, gyereksarok, valamint buborékhoki, és lehet gyakorolni a kapura lövést – lőpadon.

A DAB egy öt vereséges  széria után van, ezért ráférne a csapatra egy siker. Legutóbb hazai pályán a FEHA19-től úgy kapott ki 1-0-ra, hogy helyzetek sokaságát hagyta ki, és több gólos győzelem helyett lett az egygólos vereség. A BJAHC-val legutóbb Dunaújvárosban találkoztak a Bikák, a vendégek 4-0-ra nyertek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában