Bajnoki folytatás

2023.12.28. 07:30

Ismerkedés és erőgyűjtés után

December 30-án Kozármislenyben folytatja szereplését a bajnokságban a Dunaújvárosi KKA NB I-es női kézilabdacsapata.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi hölgyek hathetes munkán jutottak túl. Várják a bajnoki folytatást

Fotó: Laczkó Izabella

A válogatott világbajnoki szereplése miatt hathetes szünet volt a pontvadászatban, ezt az időt a Dunaújvárosi KKA (DKKA) szakmai vezetése az erőgyűjtésre, a felkészülésre fordította.

A csapatot dr. Paic Róbert és Virág Roland irányítja. Utóbbival beszélgettünk arról, milyen tapasztalatokat szereztek az elmúlt hat hétben, hiszen csak november közepén vették át a lányok felkészítését Rapatyi Tamástól.

– Az elmúlt hat hetet végig Dunaújvárosban töltöttük, játszottunk néhány felkészülési mérkőzést az Érd, a Vasas, a felvidéki DAC és a Veszprém U18-as fiú együttese volt az ellenfelünk. Mivel november közepe óta gyakorlunk közösen a lányokkal, az első időszak az ismerkedésé volt, majd egy alapozás jellegű rész következett, végül a különböző taktikai elemeket próbáltuk beépíteni a játékunkba. Elsődleges szempont a védekezés összerakása volt.

Fotó: Laczkó Izabella

Virág Roland elmondta még, nagyon jók az eddig tapasztalataik, profin dolgoznak a játékosok,  a kemény munka ellenére jó a hangulat, mindenki a feladatára koncentrál.
Három sérültje volt az elmúlt hetekben a DKKA-nak, Arany Rebekára, Horváth Annára, és Lakatos Petrára nem számíthatott a szakvezetés.

– Szerencsére elkerültek minket a betegségek. Egy-egy nap kihagyás megfázás miatt ugyan volt, de eddig jól átvészeltük a telet – tudtuk meg Virág Rolandtól.

A hölgyek a kilencedik helyről várják a bajnoki folytatást, de a szakvezetés ezzel a pozícióval nincs megelégedve. 

– Mindenképpen előrébb szeretnénk lépni a tabellán – folytatta beszélgetésünket a szakember. – Ehhez december 30-án Kozármislenyben tehetjük meg az első lépést. 

Jó hír a szakosztály háza tájáról, hogy a hazai bajnoki meccseiket a Dunaújváros Sportcsarnokban rendezhetik meg. A tetőszerkezet felújítása már majdnem kész, tehát a jövőben beázástól nem kell tartani. Valószínű, hogy kisebb munkálatokra még futja a közeljövőben, amelyek közül a legfontosabb – bár ez nem is olyan kis beavatkozás – a küzdőtér rekonstrukciója lenne igencsak időszerű.

A kozármislenyi találkozó után az első hazai meccse a DKKA-nak január 13-án szombaton 17 órakor lesz. Az ellenfél a Kisvárda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában