Döntés

2023.12.20. 17:42

Az első keretszűkítés az Eb előtt - Dobi az egyik kimaradó

Gallai Péter

A DFVE csapatából Dobi Dorina (balra) nem folytatja, öten maradtak az újvárosi klubból a keretben

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A Kína ellett vívott két hazai – egyaránt győztes edzőmérkőzés után – karácsonyig folytatja a közös munkát a magyar női vízilabda-válogatott. Eközben a kapitánypáros, Mihók Attila és Cseh Sándor elérkezett egy nagyon nehéz pillanathoz, megtörtént az első keretszűkítés, amikor a huszonhármas keret öt játékosának köszönték meg a munkát.

A csapattal a dunaújvárosi klub hat játékosa dolgozott eddig, közülük Dobi Dorina az, aki nem folytatja a közös felkészülést. Rajta kívül Baksa Vanda, Mészáros Kata, Peresztegi-Nagy Kinga és Torma Luca került ki. A döntés értelmében a DFVE klubjából Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Szabó Nikolett, Horváth Brigitta és Maczkó Lilla az, aki az Európa-bajnoki csapattagságért küzdhet tovább.

– Az elmúlt években az utánpótlásban több ilyenben is volt részem, az ember azt hiszi, megszokja, ehhez képest úgy találtam, hogy még nehezebb volt, mint eddig bármikor. Talán azért is, mert 

női sportolóknál ez még inkább megterhelő lelkileg: olyanoktól elköszönni, akik ugyanúgy beleadtak száz százalékot minden edzésen, mint a többiek. Én személy szerint, és ezt Attila nevében is mondhatom, nagyon-nagyon sajnáltuk a most kimaradó játékosokat, de egyszerűen nem tudunk mit csinálni 

– egy válogatottnál egy világverseny előtt nincs más út – idézte Cseh Sándort a szövetség honlapja.

A folytatásban még péntekig dolgozik a válogatott, majd jövő szerdán Spanyolországba utazik, ahol az Európa-bajnok és világbajnoki másodikkal a kétkapus edzések mellett hivatalos mérkőzést is játszanak. Ide már csak tizenhatan mennek a játékosok közül, azaz két újabb ember ki fog esni. A spanyol edzőtábor után jelölik ki a tizenötös Európa-bajnoki keretet a szakvezetők.

Az Eb-t január 5. és 13. között rendezik, a válogatott úgy szerezhet olimpiai kvótát, ha a két, már biztos párizsi résztvevőt, a spanyol és a holland csapatot leszámítva a legjobb lesz. Egyébként a hollandiai torna után ismét bővebb csapattal vágnak neki a világbajnoki felkészülésnek, azaz a most kimaradó játékosok még visszakerülhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában