Deréktól lefelé

2023.11.27. 21:08

Újabb tragédia – lebénult a hokis

Sanni Hakala, a finn női válogatott tagja és a svéd HV71 kapitánya deréktól lefelé bénult meg egy ütközést követően - írja a a jegkorongblog.hu.

Agárdy Csaba

Sanni Hakala 26 évesen lebénult

"Még egy hónapja sem történt, hogy Adam Johnson végzetes sérülést szenvedett a Sheffield és a Nottingham Challenge Cup-mérkőzésén (az amerikai csatárnak egy ártalmatlan ütközés során az ellenfél lendülő korcsolyapengéje átvágta a nyaki ütőerét. Johnsont még a saját lábán támogatták le a jégről, de hiába szállították azonnal a sheffieldi kórház sürgősségi osztályára, a nagy vérveszteség miatt sajnos nem sikerült megmenteni a játékos életét), most újabb tragédia árnyékolja be a sportágat. A hétvégén a svéd női bajnokságban (SDHL) csak néhány perc telt el a HV71 és a Djugarden mérkőzéséből, amikor Hakala nagy sebességgel korcsolyázva, eddig tisztázatlan körülmények miatt elveszítette az egyensúlyát, és fejjel a palánknak csapódott. A 26 éves játékost a helyszínen stabilizálták, majd azonnal a kórházba szállították, ahol a vizsgálatok kiderítették, hogy a lábai sajnos semmire sem reagálnak, deréktól lefelé megbénult” – olvasható a jegkorongblog.hu-n.

A múlt héten az Erste Ligában is történt két súlyos sérülés: november 23-án játszották le az UTE – Gyergyói HK mérkőzést. A találkozón az újpesti hokisok közül súlyosan megsérült Sam Coatta és Szabó Dániel. Coatta kapcsán egészen sokkolóak a hírek: a játékos annyira súlyos arc- és orrcsonttörést, illetve idegsérüléseket szenvedett szemtájékon, hogy a maradandó károsodás lehetősége is fennáll. Szabó agyrázkódást szenvedett.

Rémisztőek a hírek, de keménysége ellenére ritka a súlyos sérülés jégkorongban. Bízunk benne, hogy ezúttal csak a csillagok rossz együtt állásáról van szó, és a jövőben nem kapunk a fentiekhez hasonló híreket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában