Futsal bajnokság

2023.11.04. 13:31

Magabiztos játékkal és szép gólokkal nyert a Dunaújváros

A Férfi Futsal NB II. nyugati csoport 8. fordulójában pénteken este a Dunaújváros Futsal az Asterix Érdet fogadta Rácalmáson. Az esemény jó iramú, gólra törő, férfias játékot hozott, ahol végig a dunaújvárosiak akarata érvényesült.

Balogh Tamás

Kiss Patrik (15) két góllal vette ki a részét a győzelemből

Fotó: Ihász Martin

Dunaújváros Futsal – Asterix SC Érd 5–1 (3–0)
DF: Cseresnyés – Puskás, Fekete, Szili, Varga. Csere: Tóth Sz. (kapus), Csányi, Ivacs, Váradi, Németh, Kuti, Kiss, Vincze. Játékosedző: Tóth Árpád.

Mi lehetett a célja a csapatoknak? Az álmokat tekintve nyilván nem kispályáztak, a három pontot tervezték be maguknak. Ez főképp a vendégek számára lett volna égetően fontos. Nekik van egy elmaradt mérkőzésük, de ezzel a bizonytalansági tétellel együtt is csak három pont volt a lemaradásuk a Dunaújvárostól. Ezt pedig az optimista számításaik szerint péntek este egy szolid győzelemmel behozhatták volna. A DF csapatának a mérkőzés előtti negyedik helyéről már könnyebben lehetett volna álmodozni egy mosolygós folytatásról.

Az első félidőben a gólgyártást Ivacs Gábor már elég korán, a hetedik percben megkezdte. A szintén kiváló formát hozó Kiss Patrik a 13.-ban megduplázta az előnyt, aztán, hogy a csapata jó hangulatban vonuljon az öltözőbe, a 20.-ban még egyet beragasztott.
A szünet után még nagyobb tűzzel folytatták a csapatok. A vendégek dicséretére legyen mondva, hogy az utolsó percig sem adták föl a próbálkozásaikat a szépítésre, de talán a fordításra sem. Ebben a játékrészben majd negyed óra telt el a lehetőségek keresésére, amit mindkét részről hihetetlen mennyiségű kapura lövéssel színesítettek. Az újvárosiak kapufáiból, a már bent látott bombákból, akár megduplázódhatott volna a kettejük közti különbség. A pattanásig feszült idegek az érdieknek meghozták a hatodik szabálytalanságukat a 34. percre. Németh sistergő szabadrúgás bombája után már 4–0 lett az állás. A már szinte önpusztító módon hatalmasat küzdő Varga Milán parádés góljával növelte tovább az előnyt. A végjátékban Cseresnyést a nagy tehetségű Tóth Szabolcs váltotta a kapuban, aki mielőtt még igazán bemelegedhetett volna, Kozák keresztülerőszakolta rajta a vendégek a becsületgólját.
A forduló többi találkozóját hétfőn rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában