Továbbjutást ért a sikerük

2023.11.22. 09:51

Az Acélbikák kiütötték a Magyar Kupából a DVTK Jegesmedvéket - képgalériával

A jégkorong Magyar Kupa harmadik fordulójának visszavágóján a Dunaújvárosi Acélbikák csapata kedden este nyerni tudott a DVTK ellen, így továbbjutott a sorozatban.

Duol.hu

2023.11.21. Dunaújvárosi Acélbikák-DVTK Jegesmedvék felnőtt férfi jégkorong mérkőzés magyar kupa Dunaújváros jégcsarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

 Miskolcon elért 2–2-es döntetlen után bizakodva, a továbbjutás reményében vágtak neki Niko Eronen tanítványai a mérkőzésnek. Az okot adhatott a bizakodásra, hogy a múlt héten az Erste Ligában a DAB csak szétlövésben maradt alul.

DAB – DVTK Jegesmedvék 
4–2 (2–0, 0–2, 2–0)

DAB: Tóth – Sziszak, Svars (2), Szalma, Nemes, Dostalek 2 – Blomberg, Ahonen, Elomaa, Koskinen (1), Sillanpää 1 (1) – Varga 1, Maarnela, Hadzinikolic (2), Lorraine, Somogyi – Léránt, Károly, Pinczés, Atamancsuk. Vezetőedző: Niko Eronen.

DVTK: Praták – Verveda, Bean, Esteves 1, Lövei (1), Barrow (1) – Szirányi, Szathmáry (1), Kulesov, Páterka (1), Berdnyikov – Szalay, Vojtkó, Trozsák, Makai, Razumnyak 1 – Farkas, Skrabov, Miskolczi, Csiki, Mattyasovszky. Vezetőedző: Steve Kasper.

Az első harmad álomszerűen indult a hazaiak számára, Varga és Dostalek jókor volt jó helyen. A következő húsz percben erősödött a miskolci nyomás és habár helyzetek mindkét oldalon voltak, negyven másodpercnyi kihagyás elég volt arra, hogy a DVTK egalizáljon. A záró etapban magasabb fordulatra váltottak Somogyiék, és sorra alakították ki a helyzeteket. A meccs ezen szakasza talán még erőteljesebb, harciasabb játékot hozott mindkét oldalon, de szerencsére gólt már csak az újvárosiak találtak. Előbb Dostalek, majd Sillanpää is beköszönt, így összesítésben 6–4-el az Acélbikák jutottak a kupa tovább.

A csapat honlapja így idézi Niko Eronent: – Most jól érkeztünk meg a meccsbe, a vasárnapi teljesítmény után nagyon koncentráltuk arra, miként kezdjük a meccset, s az első harmadot úgy érzem, kontroll alatt is tudtuk tartani. A másodikban összeszedtünk pár felesleges kiállítást, azokkal átbillentek a dolgok a DVTK javára. Utána azonban visszataláltunk a meccsbe, jól működött az emberelőnyös játékunk, ezzel sikerült végül nyernünk. Ma mind a négy sor és a kapusunk is „ott volt” a meccsen, nem voltak gyenge emberek a csapatban mindenki nagyon akarta ezt a sikert.

Steve Kasper: – Jól játszottunk az első harmadban, aztán mégis kétgólos hátrányban találtuk magunkat, de nem pánikoltunk, nem adtuk fel, s visszaküzdöttük magunkat a meccsbe. A harmadik harmadban elkövettünk pár hibát, nem szedhetünk össze két kiállítást a támadó harmadban, azzal csak a problémát okozzuk magunknak. Jár a dicséret ellenfelünknek, mert ki is használta ezeket. Ez nagy különbség volt, ők gólokat lőttek az emberelőnyökből, s bár nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de, amikor kellett volna, nem tudtunk élni velük.
A DAB legközelebb csütörtökön 18.30 órától a Csíkszeredát fogadja az Erste Ligában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában