Rendőrség

2024.05.21. 18:00

A vásárból hazafelé eltéved az erdőben egy mozgáskorlátozott nő

Egy mozgásában korlátozott bölcskei nőre és gyermekére talált rá kollégánk a Dunaföldvár és Bölcske közötti erdőben, akik a vásárból hazafelé menet tévedtek el - írta a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Egy 39 éves nő kért segítséget telefonon pünkösdvasárnap délután a rendőrségtől. Az asszony elmondta a Tevékenységirányítási Központ ügyeletesének, hogy mozgáskorlátozott, és az elektromos kerekesszékével indult el még reggel Dunaföldvárra, a vásárba 9 éves kislányával, hogy ott körülnézzenek. Már hazafelé tartottak, amikor egy útelágazásnál eltévedtek, és egyre beljebb kerültek az erdőbe, ahol végül eltévedtek. A bajukat tetézte, hogy az elektromos kerekesszék időközben lemerült, és a telefon akkumulátora sem bírta volna már sokáig.

A bejelentést követően a Dunaföldvári Rendőrőrs munkatársa, Györki János r. törzsőrmester nem tétlenkedett, azonnal az ügyelettől kapott terület felé vette az irányt. Eközben telefonon tartotta a kapcsolatot az eltévedt nővel. Kollégánk jó helyismeretének és az asszony által leírtaknak köszönhetően végül az úttól majd 5 kilométerre talált rá nem sokkal sötétedés előtt a megrémült lányra és édesanyjára. Az asszony annyira kimerült, hogy már mozogni sem tudott. Györki János végül mindkettőjüket megnyugtatta, s mivel orvosi segítségre nem szorultak, hazavitte őket bölcskei otthonukba.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában