Mesterfokú bajnokság

2023.11.06. 15:40

A DKSE tornászai hat dobogós hellyel zárták az év utolsó nagy hazai versenyét

Szombaton és vasárnap Győrben rendezték meg a tornászok mesterfokú bajnokságát, amelyen a dunaújvárosi klub képviselői hat dobogós hellyel zártak, három elsőség mellett, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek.Czifra Bettina, Mayer Gréta és Makai Lilla szállította a medálokat

Gallai Péter

Mayer Gréta, Szij Emese, Czifra Lili és Makai Lilla

Forrás: DKSE

A szombati versenynapon az összetett viadalt tartották meg, vasárnap pedig a szerenkénti döntők következtek. 
Előbbi kategóriában az FTC versenyzője, Székely Zója nem talált legyőzőre, 50.100 pontot gyűjtött, mögötte a DKSE színeiben Makai Lilla 45.100 ponttal szerzett ezüstérmet. Az újvárosi szakosztály olimpiai kvótával rendelkező sportolójának, Czifra Bettina Lilinek ugrása érvénytelen lett, emiatt az érmekért szóló csatába nem szólhatott bele. Így végül csak kilencedik lett. Ellenben Szij Emese Ada csupán egy tizeddel maradt le a dobogóról, negyedikként végzett, a DKSE küldöttségéből Mayer Gréta pedig hatodikként fejezte be a megmérettetést.

CZIFRA Bettina
A győztes Czifra Bettina Lili a gerendaverseny eredményhirdetésén 
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A szerenkénti finálékban aztán még inkább kitettek magukért a dunaújvárosi hölgyek. Ugráson Mayer Gréta (13.050) szerezte meg az aranyérmet. Felemáskorláton Makai Lilla 11.500 pontot elérve könyvelhetett el újabb második helyet. Összpontszámot tekintve itt Szilágyi Nikolett (DEAC, 11.400) és Czifra Bettina azonosan zárt, azonban a részegységek alapján előbbié lett az érem.  
Gerendán Czifra Bettina Lili (12.600) nem talált legyőzőre, Szij Emese Ada hatodikként fejezbe be a versenyt. Talajon Czifra begyűjtötte második mesterfokú címét, gyakorlatára 12.700 pontot kapott, a bronzérem Mayer Gréta (12.000) nyakába került, Makai Lilla pedig ötödik lett.

MAYER Gréta
Mayer Gréta ugráson nem talált legyőzőre
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

– Örülök annak, hogy két aranyéremmel tudtam zárni az év utolsó megmérettetését. Nagyon fárasztó esztendő volt, hiszen nekem ez volt az első évem felnőttként, ezzel együtt természetesen nagyon boldog vagyok, hogy a legnagyobbakkal versenyezhetek – idézte Czifrát a szövetség tájékoztatója.

Mayer Gréta: – Mindig öröm jönni Győrbe. Ezúttal ugráson sikerült diadalmaskodni, aminek azért is örülök, mert jobb gyakorlatot tudtam bemutatni, mint szombaton. Jó így zárni az évet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában