Kézilabda

2023.10.09. 13:30

Válogatott kiválasztón szerepeltek a DKKA serdülői

Az új bajnoki szezonban elkezdődött a 2010-2011-es születésű lányok serdülő válogatottba történő kiválasztása. Az immár kilencedik éve működő felmérési sorozatot a korábbi gyakorlatnak megfelelően több fordulóban rendezi meg az MKSZ, amelynek első kiválasztóján a DKKA öt játékosa szerepelt.

Gallai Péter

A DKKA játékosa és dr. Paic Róbert utánpótlás szakmai igazgató

Forrás: DKKA

A Magyar Kézilabda Szövetség által rendezett 2011-ben született sportolók számára meghirdetett Cséfay Sándor Kupa első kiválasztó körében a múlt héten Dunaújvárosi Kohász öt fiatal tehetsége vett részt, az egyesületet Bognár Dorka, Princz Anna, Rell Szófia, Szőke Luca és Varga Kincső képviselte, a megmérettetésre az utánpótlás szakmai vezető, Dr. Paic Róbert kísérte el a lányokat, akiknek felkészítő edzője Kovács Adrienn és Sós Roland.

Az első felmérő egy ötpróba verseny volt, amelynek összetett győztesei elnyerik a Cséfay Sándor Kupát, és a legjobb eredményt elérő 60 lány és 60 fiú sportoló kerülhet be a második lépcsős komplex tehetség program válogatójára. Az első lépcsős feladatok főleg az atletikus képességekre épülnek, 20m futást, 300m futást, 2000m futást, fekvőtámasz és helyből távolugrást kellett teljesítenie a résztvevőknek.

A második ütemet a jövő héten rendezik meg, erre azok a sportszervezetek kapnak értesítést, amelynek sportolói bekerültek az első 60-as csoportba.  A továbbjutottak felmérésén - hasonlóan az elmúlt évekhez -, főleg labdás és kézilabda specifikus feladatok lesznek. Ezt követően a legjobb eredményt elérő 25 lány és 25 fiú bekerül a komplex tehetség programba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában