Röplabda szezonrajt

2023.10.07. 18:00

Merész terveik között szerepel, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé, de ez csoda lenne

A Dunaújvárosi KSE röplabdázói számára ezen a hétvégén indul a 2023/2024. évi NB I Extraliga alapszakasza. Az újvárosiak a MÁV Előre Foxconn csapatának vendégeként lépnek majd pályára. Az összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik Székesfehérváron a Videoton Oktatási Központban.

Gróf András

Nagyon sok fiatal játékossal vágnak neki a szezonnak

Forrás: DKSE

A Magyar Röplabda Szövetség az előző évihez képest alaposan átalakította az idei versenykiírást, hiszen a tavalyi Extraliga és NB I mezőnye most közös alapszakasszal indítja a szezont, majd ezt követően válik ketté a mezőny. A rajt előtt a DKSE vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort kérdeztük a felkészülésről, illetve a bajnoki esélyekről.

- Az augusztus 20-án megrendezett szokásos Szent István Kupa strandröplabda idénynyitó után kezdtük meg a csapattal az érdemi munkát. Nagyon sok fiatal játékossal vágtunk neki az alapozásnak, akiknek többsége dunaújvárosi. A terveknek megfelelően zajlott felkészülés. A játékosok annak ellenére rengeteget edzenek, hogy szeptembertől beindult az iskola. Persze nem könnyű összehangolni, hogy meg legyen a heti tíz, tizenkét tréning. Köszönet az tanintézményeknek, hogy úgy alakítják az órarendeket, hogy ne ütközzön az edzések időpontjával - kezdte a beszélgetést.

- A felkészülési meccseken milyen tapasztalatokat szerzett?

- Játszottunk néhány edzőmérkőzést, de sajnos egyiket sem sikerült megnyernünk. Az azonban biztató, hogy az edzéseken gyakorolt elemeket már viszont látjuk a pályán. Tudunk az erősebb csapatok ellen is szoros meccset játszani, de a szettek végjátékában még kiütközik a rutintalanságunk. Hiányzik a tapasztalat, így nekünk is türelmesebbeknek kell lennünk.

– Mi lehet az idei célkitűzés az együttes számára?

- Reálisan kell nézni a gárda erejét. Nagyratörő terveink nem igazán lehetnek, mert látszik, hogy a mi csapatunk jelen pillanatban nem képes erre. Vannak olyan játékosaink, akik a koruk miatt hatalmas hátránnyal indulnak neki a szezonnak. Merész terveink között szerepel, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, de ez csoda lenne. A jellenlegi helyzetünkben az a valószínű, hogy a 9-12. helyért küzdünk majd a rájátszásban. A minél több játéklehetőség miatt beneveztünk az NB II-es sorozatra is. Ezen kívül plusz terhelést jelentenek majd a korosztályos bajnokságok is, ahol szeretnénk országos szinten az élmezőnyben végezni.

- Mi várható a vasárnapi vármegyei rangadón?

- A bajnokság egyik nagy esélyese ellen kezdjük a szezont. Nagyon remélem, hogy nem fogunk alárendelt szerepet játszani. Azonban tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, hiszen az ellenfelünkben főleg profi játékosok szerepelnek. Ideális körülmények között, több idegenlégióssal készültek a sorozatra. A mérkőzés külön pikantériája, hogy volt újvárosi játékosok is erősítik az ellenfelet. Ráadásul köztük van a fiam, Bálint is. Bízom benne, hogy nem lesz sérültünk, és a legjobb összeállításban léphetünk majd pályára.

Az Extraliga alapszakaszának további idei programja. 2. forduló: DKSE - Kecskeméti RC (október 11. szerda, 19.30 óra), 3. forduló: Debreceni EAC - DKSE (október 15. vasárnap, 17 óra), 4. forduló: DKSE – TFSE (október 19. csütörtök, 19.30 óra), 5. forduló: Fino Kaposvár - Dunaújvárosi KSE (október 22. vasárnap, 17 óra), 6. forduló: DKSE – MEAFC-Miskolc (október 29. vasárnap, 17 óra), 7. forduló: Green Plan-VRC Kazincbarcika - DKSE (november 04. szombat, 17 óra), 8. forduló: DKSE – Vidux-Szegedi RSE (november 11. szombat, 17 óra), 9. forduló: Dági KSE - DKSE (november 18. szombat, 15 óra), 10. forduló: Pénzügyőr SE - DKSE (november 25. szombat, 19 óra), 11. forduló: DKSE – MAFC-BME (december 08. vasárnap, 17 óra), 12. forduló: DKSE – MÁV Előre Foxconn (december 10. vasárnap, 17 óra), 13. forduló: Kecskeméti RC - DKSE (december 17. vasárnap, 17 óra).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában