Magyar Kupa

2023.10.31. 09:30

Az NB II második helyezettjét fogadja szerdán a Dunaföldvár

A MOL Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé kerülésért szerdán 12.30 órakor az FC Dunaföldvár az NB II élcsapatát, a Nyíregyháza Spartacust fogadja.

Gróf András

A klub történetében már eddig is ez a legjobb kupaszereplésük, de természetesen a játékosok (a képen Bartha László) és a szakvezetés szeretné, ha a menetelés folytatódna

Fotó: Molnár Gyula/Tolnai Népújság

Vasárnap a bajnokságban egy rosszabb szériát lezárva, a Ferencváros II-es együttesét győzte le a földvári gárda hazai pályán 1-0-ra. Szerdán pedig máris itt a következő, még komolyabb kihívás a Magyar Kupában hiszen ellenfelük jelenleg a Merkantil Bank Liga NB II bajnoki tabellájának, az NB I-be kerülést jelentő második helyén áll. Csupán egyetlen pont a hátrányuk a listavezető ETO FC Győr mögött. A kupameccsek hangulata azonban mindig más. A nyíregyháziak ezt megtapasztalhatták az előző körben, amikor az NB III-as Tiszaújváros együttesét csak tizenegyesekkel tudták búcsúztatni. A házigazdák a főtáblán eddig a K. Ócsárd SE, a Nagyatádi FC, és a Gödöllőt múlták felül. Az első két együttest gólzáporos meccsen, míg a legutóbbit egy hosszabbításban szerzett találattal ütötték ki. Az FC Dunaföldvár történetében már eddig is ez a legjobb kupaszereplés, de természetesen a játékosok és szakvezetés szeretné, ha a menetelés folytatódna.

Ebben a fordulóban is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Az a csapat kerül a következő körbe, amelyik a találkozón több gólt szerez. Döntetlen esetén 2x15 perces hosszabbítás következik. Amennyiben ez sem hoz eredményt, úgy a csapatok büntetőrúgások következnek.

A negyedik forduló további párosítása: ETO FC Győr – Debreceni VSC, Unione FC – Kisvárda Master Food, ESMTK – MTK Budapest, Mezőörs KSE – Kaposvári Rákóczi FC, Szentlőrinc – Kelen SC, VLS Veszprém – Budafoki MTE, HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC, Opus TIGÁZ Tatabánya – Újpesti FC, Vasas FC – Gyirmót FC Győr, Tiszakécskei LC – FC Ajka, BFC Siófok – Diósgyőri VTK, Szombathelyi Haladás – ZTE FC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Kecskeméti TE, Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC, Budapesti Honvéd – Paksi FC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában