Ismét Wichmann-regatta az öbölben

2023.09.08. 15:09

Sportágválasztó is várja a fiatalokat az alsó-Duna-parton

A tavalyi sikeres debütálás után e hétvégén már második alkalommal rendezik meg a Wichmann Tamás kenulegen-dának emléket állító nemzetközi regattát a Kikötői-öbölben. Negyvenhat hazai klub mellett további kilenc ország, tizenegy egyesületének sportolói szállnak majd vízre. A kajak-kenusok mellett SUP-osok és sárkányhajósok is ver-senyeznek.

Szabó Szabolcs

Fotó: Ihasz Martin

A DKSE kajak-kenu szakosztálya által szervezett és a Kolonics György Alapítvány védnöksége alatt zajló nemzetközi regatta a tavaly augusztusi bemutatkozás után idén valóban szintet lépett. Egy éve is népes me-zőny jött össze a dunaújvárosi Kikötői-öbölben, ám idén a résztvevők száma megtriplázódott. A Wichmann Tamás korszakos kenulegenda nevét viselő seregszemle presztízsét mutatja, hogy a 46 (!) magyar klub mellett 11 külföldi egyesület is képviseli hazáját összesen 8 országból – Ciprusról, Izraelből, Olaszországból, Romániából, Spanyol-országból, Szerbiából, Szlovákiából és Vietnámból. A monstre versenyen közel 800 kajakos, kenus, SUP-os és sárkányhajós versenyző áll majd rajthoz, valamint a helyi iskolákból további közel 300 fiatal vesz részt a sulisár-kány viadalok keretében az U14-es és az U18-as korosztályokban. 

A nemzetközi regattán szombaton és vasárnap is reggel 9 és este 19 óra között rendezik a futamokat. A tavalyi évhez hasonlóan a szurkolók most is díjmentesen tekinthetik meg a versenyt. Ezzel párhuzamosan – szintén az alsó-Duna-parton – várja majd az érdeklődőket a város legnagyobb sportbörzéje, a Nagy Sportágválasztó, amelyen az alábbi klubok, egyesületek mutatkoznak be szeptember 9-10-én 10 és 16 óra között: DKSE röplabda-szakosztály, birkózó-szakosztály, kajak-kenu szakosztály, torna szakosztály, Dunaújvárosi Acélbikák, Kyokushin karate, Aikidó (Imrei Budo), Dragons kosárlabdacsapat, Shaolin kungfu Association, Wesley-DaCapo, Dóczi Zsuzsi – Gymstick, „Fanatic Sports” Küzdősport Egyesület, Dunaújvárosi Darts Club, Dunaújvárosi Ökölvívó Sport Egyesület, Angels Női Jégkorong SE, Dunaújvárosi Kulturális és Hagyomány-őrző Íjász SE, Pannon Triatlon Klub, Spartan Cheerleading Sportegyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában