Várakozás

2023.09.29. 10:13

„Egyszerre csak egy meccset játszunk”

Niko Eronen, a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak edzője bizakodva várja az Erste Liga pénteki rajtját. A finn szakember második szezonját kezdi a DAB-nál, de az első olyat, amikor a felkészülés teljes időszakát ő irányította. Vele beszélgettünk a székesfehérvári FEHA19 elleni vendégjáték előtt (18.30 óra).

Agárdy Csaba
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Befejeződött a felkészülés. Sikerült mindent a tervek szerint elvégezniük?

– Nagyon jó volt a felkészülésünk, mindent úgy csináltunk, ahogy elterveztük. A fő hangsúly az volt, hogy összefogjunk, hogy az összetartás működjön a játékosok között, hogy a hangulat jó legyen az öltözőben. Azt hiszem, ezt sikerült elérnünk. Mindenki egy irányba húz, és ez biztató a rajt előtt.

–  Nyáron nagy volt a mozgás a játékoskeretben. Véglegesnek tekinthető a névsor?

–   Amíg mindenki egészséges marad, nem keresünk más játékost, ezzel a kerettel tervezzük végig játszani a bajnokságot. De először is lássuk, hogyan alakul minden, azután természetesen reagálunk, ha kell.

– Sok az új hokis, összeállt a játék? A kérdés már csak azért is lényeges, mert a gárda mind a hét felkészülési mérkőzését elveszítette…

– A vereségek ellenére az előszezoni meccsek pozitívak voltak. Természetesen nem vagyunk megelégedve az elért eredménnyel, de egyre több dolgot láthattunk a játékunkban, amit látni szeretnénk. Néha túlságosan akartunk, de sokkal könnyebb lazítani a dolgokon, mint az, hogy több érzelmet szorítsunk ki a srácokból. A játékstílusunkat azt hiszem, megtaláltuk. Tudjuk, hol vagyunk és hová tartunk. Mindenesetre nagyon pozitív vagyok, bizakodva várom a rajtot.

– Az edzőmeccsek alapján miben kell a legtöbbet fejlődnie a társaságnak?

– Jobbak és erősebbek akarunk lenni minden téren annál, ahol most állunk. A legfontosabb, hogy a támadójátékunkat hatékonyabbá tegyük.

– Kapusposzton nem nagy bátorság két igazán rutinosnak nem mondható hálóőrrel, Kovács Dáviddal és Tóth Károllyal a szezonnak nekiindulni?

–  Tóth és Kovács is fantasztikus teljesítményre képes. Teljesen megbízunk bennük.

– Mire számíthatunk a bajnokságban, van-e egyértelmű kitűzött cél?

– A célunk minden meccsen a győzelem megszerzése. Természetesen a rájátszásba szeretnénk kerülni, de ez az, amit minden csapat akar. A rájátszás azonban még a jövő. Most csak a pillanatra és a jelenre koncentrálunk, egyszerre csak egy meccset játszunk, és ennyi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában