A csapategység diadala volt

2023.09.10. 09:23

Behúzta a megyei rangadót a Kohász - galériával

A hajrában döntötte el a megyei kézilabda rangadót a DKKA, amely szép győzelemmel mutatkozott be szombaton hazai pályán lelkes közönségének.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

 Mindkét Fejér vármegyei gárda egy-egy élcsapat elleni vereséggel kezdte a szezont és az első győzelem megszerzésének reményével lépett pályára szombaton az újvárosi sportcsarnokban.

Dunaújvárosi KKA – Alba Fehérvár KC 35–33 (17–15)
Dunaújváros: Wéninger (Oguntoye) – Agócs 1, Borgyos 1, Bouti 4, Csáki 2, Da Costa, Gajdos, Horváth 2, Horváth 5, Krupják-Molnár 3, Nick, Paróczy 1, Sallai 1, Szalai 6, Trawczynska 9 (7). Vezetőedző: Rapatyi Tamás.
Fehérvár: Kubina (Tóth II N.) – Afentaler 2 (2), Besszer 1, Bojtos 2, Dubán, Kocsis 7, Kövér, Smbatian 5, Stosic 3, Sulyok, Szemes, Takó 2, Tolnai, Utasi 7, Zrnic 4. Vezetőedző: Horváth Roland.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc, hétméteresek: 7/7, ill. 3/2.

Ellentmondást nem tűrően kezdett a Kohász, amely 7. percre, Horvát Anna góljával már 6-1-re is meglépett. Uralták a meccset a hazaiak, támadásban és védekezésben is dinamikusan kézilabdáztak. Csáki Zsófi találatával már hattal ment a DKKA. Innen kezdtek el kapszkodni a vendégek, akik az első játékrész második felében egyre inkább megtalálták játékukat és a szünetre feljöttek mínusz két gólra (17–15). 
A második harminc perc már minden tekintetben a megyei derbik parázs hangulatát hozta. A Fehérvár a 39. percben 21-21-nél ért utol a Kohászt, sőt egy alkalommal (24–25) a vezetést is átvette az Alba. 31-31-ig fordulatokban gazdag játékot láthatott a közönség, felváltva estek a gólok. A végjátékban azonban a házigazda kézilabdázott eredményesebben, így 35–33-ra Rapatyi Tamás tanítványai örülhettek a találkozó végén.

Horváth Roland, a Fehérvár edzője: – Fordulatos találkozón vagyunk túl. Saját magunkban kell keresnünk a hibát, hogy miért is veszítettünk. Szalai Babett gyakorlatilag egymaga vert meg minket. Az ő rutinja döntőnek bizonyult. Sok sikert kívánok a folytatásban a dunaújvárosiaknak.

Rapatyi Tamás, a Kohász szakvezetője: – Gratulálok a játékosaimnak, igazi csapatmunkát láthattunk tőlük. Jól kezdtünk védekezésben és támadásban is, ezt követően akadtak problémáink, ám sikerült stabilizálni a játékunkat és visszavenni a vezetést a Fehérvártól. Örömteli volt, hogy végig átgondoltan támadtunk, a helyzetkihasználás terén is sokat léptünk előre az előző fordulóhoz képest. Nagyon fontos két pontot szereztünk.

Szalai Babett, a DKKA játékosa: - Boldogok vagyok és örülök, hogy a Ferencváros elleni mérkőzés után sikerült rendeznünk a sorokat. Amikor a második félidőben az Alba átvette a vezetést, akkor is hittünk a győzelemben. Egy emberként küzdöttünk végig. Építkezünk tovább, ez a siker jó alapként szolgálhat a további munkához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában