Labdarúgás

2023.09.07. 18:24

A Bonyhád ellen javíthat a DFC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának hetedik fordulóját szombaton rendezik. 

Gróf András

Mindkét pontjukat hazai pályán szerezték a dunaújvárosiak

Fotó: Ihász Martin

A Dunaújváros FC csapata a Bonyhád-Majos együttesét fogadja, míg az FC Dunaföldvár gárdája a PTE-PEAC vendégeként lép pályára. Mindkét összecsapás 16 órakor kezdődik.
Az utolsó előtti helyen álló dunaújvárosiak, a jelenleg nyolcadik helyezett Bonyhád-Majos ellen javíthatnak az eddigi visszafogott teljesítményükön. 
Nem lesz azonban könnyű dolguk, hiszen a vendégek az eddigi hat fordulóban masszív csapat benyomását keltették. Két győzelem és egy döntetlen mellett, három vereség a mérlegük. Amikor kikaptak, akkor is csupán egy góllal. Legutóbb hazai környezetben az Iváncsa gárdájától kaptak ki úgy, hogy a címvédő a kilencvenedik percben szerezte meg a győztes találatot. 

Az újvárosi együttesnek a védekezésén és a támadójátékán is javítani kell, ha eredményesebben kíván szerepelni, hiszen a kapott gólok számát tekintve listavezető, míg a szerzett találatok listáján az utolsó előtti.
Az FC Dunaföldvár gárdája az előző fordulóban balszerencsés körülmények között vesztette el a Szentlőrinc elleni rangadót. Azonban a PTE-PEAC otthonában is képes lehet az együttes a három bajnoki pont megszerzésére. 

A pécsiek jól kezdték a szezont, de a legutóbbi két találkozójukat elveszették, a Gárdonytól és a fehérváriak második számú csapatától is 4-0-ra szenvedtek vereséget. Igaz, mindkettő összecsapás idegenben volt. 
A Baranya vármegyei együttes összeállításából biztosan hiányzik majd Takács Martin, akit a múlt héten a második sárga lapját követően kiállított a játékvezető, amit egy mérkőzésre szóló eltiltással büntettet az MLSZ Fegyelmi Bizottsága.
A forduló további mérkőzései: Fehérvár FC II - Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Érdi VSE - Paksi FC II, Kaposvári Rákóczi FC - Szekszárdi UFC, Mohácsi TE 1888 – Ferencvárosi TC II, Iváncsa KSE - MTK Budapest II, Szentlőrinc - Nagykanizsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában