Módosítás

2023.08.08. 08:00

Változik a kézilabda NB II lebonyolítása, ahol a DKKA fiataljai is szerepelnek

A Magyar Kézilabda Szövetség elkészítette az NB II-es bajnoki beosztást, ahol gyökeresen átalakult a versenyrendszer.

Gallai Péter

A DKKA fiataljai új lebonyolítás szerint játszanak majd az NB II-es bajnokságban

Fotó: Laczkó Izabella

Míg az előző szezonban hat, egyenként tizenkét csapatos, földrajzi csoportba osztották az együtteseket, most nyolcban rendezik a bajnokságot, egyaránt 8-8 klubbal. Ez egyben létszámcsökkenést is jelent, 72 helyett csak 64 csapat szerepel majd a harmadosztályban.

A Dunaújvárosi Kohász U21-es együttese az E csoportba kapott besorolást, a NEKA U21, a Mohács, a PTE PEAC U21, a Nagyatád, a Siófok, a Szekszárd és Tungsram SE társaságában. Közülük a PTE és az NB I-ből kizárt, ezért csak itt indulhatott Siófok az új rivális, a többi csapattal az előző szezonban is egy csoportban voltak a dunaújvárosiak.  Mivel a kevesebb együttes van egy csoportban, ezért az alapszakasz márciusi befejezése után a szomszédos csoportok 1-4. helyezettjei a felső-, az 5-8. az alsóházi rájátszásban folytatja, egymás elleni eredményeiket magukkal víve. A négy  felsőházi győztes indulási jogot szerez az NBI/B-s indulásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában