Duol.hu podcast

2023.08.22. 19:00

Fa Nándor a kikötőből nyilatkozva értékelte a legutóbbi versenyét

A New Europe 3 nap 10 óra 28 perc 57 mp alatt teljesítette a Fastnet-szikláról elnevezett kihívást, amely amolyan mérföldgyűjtő tesztverseny volt annak érdekében, hogy kipróbálják a hajót és Fa Nándor lássa, miként boldogul a jövő novemberben induló Vendée Globe Föld-kerülőre készülődő Weöres Szabolcs a felújított és nemrégiben felavatott vitorlással.

Duol.hu

Nándort Les Sables d’Olonne-ban értük el telefonon

Fotó: SzabiOceanRacingHUN23

Magyar idő szerint szerdán 0 óra 43 perckor értek be Cherbourg kikötőjébe. A 29 elrajtolt IMOCA-hajóból két egység már a rajt utáni erős szeles viszonyok között feladta a versenyt. A négy, az utolsó napon még versenyben levő 60 lábas a könnyűszeles befejező szakaszban szoros csatát vívott az utolsó mérföldeken a La Manche csatornában Cherbourg felé, amely bonyolult, összetettebb taktikát és munkát igényelt az egyébként is elfáradt vitorlázóktól. A New Europe az egytestűek között a jónak számító 35. helyen futott be, amely az IMOCA hajók mezőnyében a 25. helyezést jelentette. Fa Nándor egykori hajója, az ex-Spirit of Hungary belga kapitányával és kormányosával fél órával mögöttük érkezett célba. Fa Nándort csak később sikerült elérnünk telefonon, mert a befutó után nem kötöttek ki, szinte azonnal tovább indultak Les Sables d’Olonne-ba, a Vendée Globe anyakikötőjébe. Fa Nándor elégedetten beszélt a Tihanyi Tamásnak az átéltekről. 

A podcast adás július végén készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában